Пропонував $100 тисяч щороку: СБУ викрила спробу підкупу депутата Ради

Пропонував $100 тисяч щороку: СБУ викрила спробу підкупу депутата Ради

Фото
Укрінформ
СБУ викрила спробу підкупу депутата Верховної Ради - за внесення «потрібної» правки до законопроєкту та відтермінування його ухвалення зловмисники обіцяли $100 тис. щороку.

Про це повідомляє СБУ, передає Укрінформ.

Як установили співробітники спецслужби, чоловік, що пропонував хабар, - керівник організації, яка опікується авторськими правами музичних виконавців на території України. Фактично, ця організація збирає гроші з усіх закладів, де грає музика.

«Передбачалося, що організація передає більшу частину коштів виконавцям – оскільки вони мають авторські права на музику. Втім, користуючись монопольним становищем на ринку, зловмисник створив декілька «компаній-прокладок». Кошти проходили через них, і виконавці отримували відсоток не від першої суми, а від «фінальної компанії-прокладки», що зменшувало прибуток музикантів у декілька разів», - ідеться у повідомленні.

У СБУ зазначають: оскільки у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №5572 «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав», який фактично ліквідовує вказану організацію, її керівник пішов на підкуп.

Він запропонував одному з ініціаторів цього законопроєкту $100 тис. щорічно - за внесення необхідних правок, а також за можливе відтермінування його голосування на невизначений термін.

Хабар у $100 тис. для «першого внеску» зловмисник вирішив виділити з підконтрольних «фірм-прокладок». Сьогодні під час спроби підкупу народного депутата через його помічника фігуранта було затримано. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру.

Тривають слідчі дії з метою встановлення усіх обставин злочинної схеми та притягнення до відповідальності інших причетних осіб.

Читайте також: Співробітники ДБР «кришували» схеми забудовників - їх затримала СБУ

Уточнюється, що заходи з викриття зловмисників проводили співробітники СБУ спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня НАБУ та САП скерували до суду справу за обвинуваченням виконуючого обов’язки начальника одного з територіальних управлінь Держгеокадастру та особи-посередника у підкупі голови цього відомства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-