У Києві представили оновлену програму з формування навичок безпечної поведінки дітей

У Києві представили оновлену програму з формування навичок безпечної поведінки дітей

Фото
Укрінформ
Громадська організація "Всеукраїнський Культурно-просвітницький Центр "Нове життя" презентувала проєкт "Обери свободу" в рамках оновленої програми "Формування навичок безпечної поведінки у дітей та підлітків, причини та вирішення проблем, викликаних кризовими явищами".

Захід відбувся в Укрінформі.

«Сьогодні ми презентуємо оновлену програму під назвою «Обери свободу». Ця програма – це формування навичок безпечної поведінки у дітей та підлітків і причини та шляхи вирішення проблем, викликаних кризовими явищами», - сказав представник ГО ВКПЦ «Нове життя» Володимир Тищенко.

Презентація проєкту «Обери свободу» в Укрінформі / Фото: Інна Бородаєва, Укрінформ

Він зауважив, що ця програма отримає гриф Міністерства освіти і науки для використання у загальноосвітніх навчальних закладах.

Тищенко також розповів, що відповідна програма діє вже 25 років в освітньому середовищі, її пройшло багато тисяч педагогічних працівників, психологів, лікарів, волонтерів, батьків по всій Україні. Завдяки програмі підлітки дізналися про заходи профілактики ризикової поведінки, залежностей та кризових явищ.

Читайте також: МОЗ розпочинає раптові перевірки працівників харчоблоків шкіл

«Статистика невтішна в Україні. Тому наш авторський колектив оновив програму», - сказала авторка і керівниця програми Олена Петрик.

Вона наголосила, що діти, які перебувають у зоні ризику, - це не тільки діти з неблагополучних сімей, це діти, які недообстежені в комплексі.

За словами Петрик, автори програми об’єднали зусилля не тільки педагогів, психологів, а й фахівців із корекційної педагогіки. Це логопеди, дефектологи, люди, які знаються не тільки на тому, як навчити дитину, а як попередити, скоригувати поведінку, мислення, навчити дитину навчатися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-