Силовики та експерти підготували Національну доповідь про стан злочинності в Україні

Силовики та експерти підготували Національну доповідь про стан злочинності в Україні

Укрінформ
Група колишніх і чинних працівників силових відомств та експертів у галузі правоохоронної діяльності підготувала Національну доповідь про стан правопорядку в Україні.

Про це на пресконференції в Укрінформі повідомив ексзаступник генпрокурора Олексій Баганець.

Анонсуючи доповідь, Баганець наголосив, що її автори не мали політичної мети, а прагнули надати владі своє фахове бачення негативної криміногенної ситуації в державі.

“Метою було надати альтернативну, об’єктивну, незаангажовану інформацію про стан правопорядку в нашій державі. Аналіз ситуації направимо генеральному прокурору, в Офіс Президента”, - зазначив Баганець.

За його словами, Національна доповідь складається з 55 сторінок і містить шість розділів з найважливіших напрямків боротьби зі злочинністю.

“Це загальний стан злочинності, стан протидії організованій злочинності, стан і проблеми боротьби зі злочинами у сфері економіки, протидії корупційним кримінальним правопорушенням, критичний стан правопорядку на дорогах, дотримання конституційних прав громадян під час досудового розслідування”, - розповів ексзаступник генпрокурора.

Читайте також: В Україні запустять інтерактивну карту злочинності

На думку експертів, їхній аналіз і висновки мають допомогти владі обрати правильні рішення, які сприятимуть викоріненню цих негативних явищ.

До підготовки “Національної доповіді про загальний стан криміногенної обстановки в Україні, про стан злочинності та протидії їй, а також про дотримання конституційних прав і свобод громадян на досудовому розслідуванні у 2020 році (у порівнянні зі статистичними даними за 2013-2019 роки)”, зокрема, долучилися: Валерій Карпунцов - депутат ВР VIII скликання, колишній перший заступник голови комітету з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВР; Василь Вовк - експерт з питань воєнної безпеки, генерал-майор юстиції, заслужений юрист України; Микола Голомша - ексзаступник генпрокурора; Валерій Підболячний - ексзаступник голови СБУ – начальник Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-