Мобільний додаток і чат-бот: МВС і «Рух Чесно» розповіли про моніторинг порушень на виборах

Мобільний додаток і чат-бот: МВС і «Рух Чесно» розповіли про моніторинг порушень на виборах

Відео
Укрінформ
Цифрові інструменти будуть залучені до моніторингу правопорушень під час проміжних виборів народних депутатів на Херсонщині та Черкащині, а також низки місцевих виборів у неділю, 31 жовтня.

Про це розповів заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На виборах 31 жовтня будуть використані цифрові інструменти моніторингу правопорушень. Вони дозволяють громадянам повідомити про факти порушень виборчого процесу та забезпечують моніторинг, який буде цікавий представникам ЗМІ та громадянам», - зазначив він. Зокрема, він назвав портал vybory.mvs.gov.ua, мобільний додаток Mypol та чат-бот ChesnoControl.

Він нагадав, що участь у виборах 31 жовтня можуть взяти 1,5 млн виборців.

Бондаренко зауважив, що геоінформаційний аналітичний портал МВС України дозволяє з будь-якої точки у режимі 24/7 відстежувати стан громадської безпеки, отримувати аналітику щодо забезпечення правопорядку на виборчих дільницях та в округах, вчасно реагувати на правопорушення.

Також він зауважив, що портал vybory.mvs.gov.ua дає можливість в режимі реального часу вести моніторинг адміністративних, кримінальних правопорушень, інших подій, що порушують виборчий процес.

Крім того, заступник глави МВС пояснив, що застосунок MyPol уже працює понад рік, має більше 100 тисячі користувачів і дозволяє повідомляти про правопорушення не тільки під час виборів, але й за інших ситуацій.

У свою чергу лідер ГО «Рух Чесно» Віта Думанська презентувала чат-бот для моніторингу правопорушень, роботу якого буде випробувано під час виборів 31 жовтня у Харкові, на Херсонщині та Черкащині.

Вона пояснила, що чат-бот ChesnoControl допоможе користувачам визначити, чи є той чи інший факт порушенням, згенерувати заяву та направити її до поліції.

Читайте також: Вибори мера Харкова: районні комісії вже почали отримувати бюлетені

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 31 жовтня відбудуться проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах № 184 (Херсонська область) та № 197 (Черкаська область), а також низка місцевих виборів до міських, селищних, сільських рад і відповідних голів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-