Назвали найпоширеніші помилки, через які не виходить згенерувати COVID-сертифікат у «Дії»

Назвали найпоширеніші помилки, через які не виходить згенерувати COVID-сертифікат у «Дії»

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів про найпоширеніші помилки у COVID-сертифікатах, через які громадяни не можуть згенерувати їх на порталі "Дія".

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

“Ми дуже часто розвиваємо наш продукт не в ідеальних умовах. Іноді ці умови є реально критичними. Так, наприклад, відбувається з послугою щодо ковідних сертифікатів”, - зазначив Федоров.

Міністр нагадав, що "всього за 2 місяці – у це не вірили наші партнери ні в ЄС, ні в Україні, – ми зробили сервіс, за допомогою якого сотні тисяч українців успішно подорожують в інші країни".

"Новий спалах та червоні зони суттєво розширили попит на цю послугу, і нам доводиться вирішувати десяток найскладніших проблем на колесах", - уточнив Федоров.

За його словами, найскладніший виклик зараз – «це мінімізувати помилки лікарів під час внесення даних про вакцинацію, через яку ми маємо жахливу конверсію - не можемо видати сертифікати усім охочим, і величезний негатив від наших користувачів».

Читайте також: Майже третина дорослого населення вакцинована принаймні однією дозою - Ляшко

“Ключова проблема полягає в тому, що відповідно до закону помилку може виправити лише лікар, який робив вакцинацію та підписав запис своїм електронним підписом. У нас вже накопичилося багато неприємних реальних історій, коли ми знаходимо лікаря в поїзді або будимо його серед ночі, щоб людина змогла полетіти із сертифікатом”, - уточнив він.

Федоров наголосив, що «в жодному разі не можна в даному разі звинувачувати лікарів – вони зараз працюють у найскладніших умовах, а правила формування сертифікату є новими та непростими».

“Спільно з МОЗ та НСЗУ ми чітко класифікували всі помилки, регулярно відбуваються навчання лікарів. Найпоширеніші помилки - це неправильне зазначення ​​серії та кодів вакцин (це необхідно для уникнення введення сторонніх записів), номерів вакцинації, створення записів-дублів чи неповні дані в електронній системі охорони здоров'я”, - акцентував міністр.

Він заявив, що у міністерстві хочуть "якнайшвидше розвантажити процес і автоматизувати внесення цих даних".

“Після детального аналізу ми найближчими 2 тижнями готуємо серію оновлень електронної системи охорони здоров'я, за результатами якої плануємо зменшити кількість негативних відповідей на 50-70%”, - зазначив Федоров.

Читайте також: Венедіктова оголосила «війну» проти фейкових COVID-сертифікатів

Як повідомляв Укрінформ, з початку запуску цифрових сертифікатів про вакцинацію проти COVID-19 українці згенерували 1,6 млн ковід-сертифікатів.

Міністерство цифрової трансформації у липні почало запроваджувати COVID-сертифікати у застосунку "Дія". Громадяни, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, можуть згенерувати у застосунку та на порталі "Дія" цифрову версію COVID-сертифіката.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-