Грип при COVID-19 збільшує ризик смерті вдвічі - імунолог

Грип при COVID-19 збільшує ризик смерті вдвічі - імунолог

Укрінформ
При COVID-вакцинації не тільки можна, але й потрібно робити щеплення від грипу.

Про це у програмі "Украина на самом деле" телеканалу "Дом" заявив голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, лікар-імунолог Федір Лапій, передає Укрінформ. 

"Минулий сезон 2020-2021 років був дуже тихим щодо грипу, завдяки тим же протиепідемічним заходам. Але грип не зник. І про те, як поєднується грип із COVID-19, ми дізналися ще навесні 2020 року, коли сезон грипу закінчувався, але до нас прийшла пандемія", - нагадав він.

Читайте також: Дослідники дійшли висновку, що один із штамів грипу зник

Лапій наголосив, що наявність двох вірусів в організмі ускладнює стан пацієнта.

"І ризик смерті збільшується вдвічі", - акцентував він.

Імунологи припускають початок хвилі захворювання на грип. Тому, крім COVID-вакцинації, необхідно убезпечити себе щепленням від грипу.

Читайте також: Ляшко: Україна може отримати «безпрецедентну кількість» вакцини проти грипу

"Ось я за кермом їжджу з паском безпеки. Я не знаю, коли мені цей пасок безпеки знадобиться. Ось так само з вакциною від грипу. Я прищепився від грипу кілька днів тому. І я готовий до сезону", - додав Лапій, який також пройшов повний курс вакцинації від коронавірусу.

Читайте також: Щеплення проти грипу та COVID-19 можна робити в один день - імунолог

Як повідомляв Укрінформ, минулої доби в Українізафіксовано 19 120 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, летальних випадків – 734. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 803 159 осіб, одужало – 2 390 112 осіб, летальних випадків – 64 936.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-