Ляшко: Україна може отримати «безпрецедентну кількість» вакцини проти грипу

Ляшко: Україна може отримати «безпрецедентну кількість» вакцини проти грипу

Укрінформ
Віктор Ляшко заявляє, що виробники можуть завезти в Україну «безпрецедентну кількість» вакцини проти грипу.

Як передає Укрінформ, про це очільник МОЗ розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.

«У нас є національна технічна група експертів з імунопрофілактики, яка розглядає такі питання і рекомендує вакцинуватися і проти грипу, і проти коронавірусної хвороби в цьому епідсезоні. МОЗ провело певну підготовчу роботу. І виробники можуть завезти безпрецедентну кількість вакцини проти грипу на територію нашої держави. У нас ніколи такого не було. Але хай спочатку завезуть, бо можуть пообіцяти, а не завезти», - сказав міністр.

Він зауважив, що відповідно до досліджень, проведених в інших країнах, під час епідемії коронавірусу грип був витіснений із циркуляції.

Читайте також: В Україну надійшли вакцини від грипу трьох виробників

«В Австралії досліджували, як у них циркулював грип під час епідемії коронавірусної хвороби. У південній півкулі – циркулює грип раніше, а потім переходить на північну півкулю. То вони показали, що під час циркуляції коронавірусної хвороби грип був витіснений. І на це ряд факторів впливали, у тому числі  карантинні обмеження, які застосовуються проти крапельної, аерозольної групи, зокрема: дистанція, маски, дезінфекція й антисептична обробка рук. Це все впливає, у тому числі на стримування епідемії грипу», - розповів міністр.

Читайте також: Одночасне захворювання на грип та COVID-19 збільшує ризик смерті вдвічі - імунолог

Як зазначається, при цьому очільник МОЗ наголосив, що вакцинуватися потрібно і від грипу, і від COVID-19.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я затвердило рекомендацію Національної технічної групи з питань імунопрофілактики про можливість проведення щеплення проти COVID-19 та грипу в один день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-