Фахівці зі США допоможуть Україні розслідувати спалах поліомієліту

Фахівці зі США допоможуть Україні розслідувати спалах поліомієліту

Укрінформ
Фахівці Центру з контролю та профілактики захворювань США (CDC) візьмуть участь у розслідуванні спалаху поліомієліту в Україні.

Про це на пресконференції в Укрінформі сказав старший радник програми з імунізації Центру з контролю та профілактики захворювань США (CDC) Умід Шарапов.

“CDC буде і далі надавати підтримку МОЗ України... Наприкінці цього тижня експерти з поліовірусу з Атланти, де знаходиться штаб-квартира CDC, прибудуть в Україну для надання технічної допомоги у розслідуванні цього спалаху, для підготовки плану реагування на спалах, а також розробки плану посилення епіднагляду за поліомієлітом” - сказав Шарапов.
Читайте також: ВООЗ закликає вакцинувати дітей від поліомієліту – хвороби, яка може спричинити параліч

Також він нагадав, що важливо посилити вакцинацію проти кору, спалах якої стався в Україні в 2017 році, і зауважив, що рівень вакцинації від кору в Україні на той час був найнижчим серед усіх країн світу.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня був зареєстрований випадок інфікування поліомієлітом невакцинованої 17-місячної дитини в Рівненській області. За даними МОЗ, лише 59% дітей першого року життя вакциновані від поліомієліту згідно Національному календарю щеплень. Зараз в Рівненьській та Закарпатській областях проводиться епідемічне росзлідування, результати якого МОЗ обіцяє оприлюднити найближчим часом. Також у Рівненській області пройде нульовий тур імунізації дітей від поліомієліту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-