Менш як 60% дітей першого року життя отримали щеплення від поліомієліту – МОЗ

Менш як 60% дітей першого року життя отримали щеплення від поліомієліту – МОЗ

Укрінформ
Лише 59,7% дітей першого року життя отримали необхідні щеплення від поліомієліту, це спричиняє високий ризик поширення хвороби територією країни. 

Про це на пресконференції в Укрінформі сказав заступник міністра - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

"На 1 жовтня лише 59,7% дітей першого року життя, які потребують обов'язкових щеплень, отримали всі три дози вакцини проти поліо. І це критично низький показник для України, який представляє в тому числі і певний ризик поширення поліо на території країни", - сказав Кузін.

Головний держсанлікар нагадав, що згідно з національним календарем щеплень діти мають отримувати вакцину від поліомієліту у 2, 4, 6, 18 місяців, а також у 6 років та 14 років.

Читайте також: На Рівненщині невакцинованих від поліомієліту дітей не допускатимуть до навчанняМОЗ

"Це саме та періодичність, яка має бути відображена в медичних записах дитини. І якщо ви бачите, що пропустили якесь щеплення, то зверніться до свого педіатра чи сімейного ліаря і проконсультуйтесь, як наздогнати пропущену вакцинацію. Зробити щеплення можна в державних поліклініках. Попри те, що зараз уряд і країна в цілому приділяє увагу вакцинації від коронавірусної хвороби, рутинна вакцинація не має зупинятися в жодному разі", - сказав Кузін.

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня був зареєстрований випадок інфікування поліомієлітом невакцинованої півторарічної дитини в Рівненській області.

Поліомієліт (поліо) — гостра інфекційна хвороба, зумовлена поліовірусом, яка спричиняє інвалідність і є небезпечною для життя. Поліовірус передається від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше — через брудні руки, інфіковану їжу, воду, — та розмножується в кишківнику. Параліч — найважчий симптом, пов’язаний із поліомієлітом, оскільки він може призвести до постійної інвалідності та смерті. Єдиний спосіб убезпечитися від наслідків хвороби — це вакцинація, оскільки специфічного лікування не існує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-