Ситуація в Афганістані може збільшити наркотрафік, який «зачепить» й Україну – глава МВС

Ситуація в Афганістані може збільшити наркотрафік, який «зачепить» й Україну – глава МВС

Укрінформ
Ситуація в Афганістані може призвести до збільшення наркотрафіку, який проходитиме в тому числі й через територію України.

Про це сказав під час наради в Офісі генпрокурора міністр внутрішніх справ Денис Монастирський , передає кореспондент Укрінформу.

«Україна сьогодні позначена на світовій карті як країна наркотрафіку, через яку проходять обсяги наркотрафіку. Ми розуміємо це і співпрацюємо з міжнародними інституціями по боротьбі з цим явищем. Але тут є і певні виклики і проблеми. У першу чергу ми розуміємо, що ситуація останнім часом в Афганістані може призвести до збільшення наркотрафіку, який буде проходити в тому числі через територію України», - сказав він.

Читайте також: У Франції перехопили судно з тонною кокаїну, серед екіпажу - українці

За його словами, тому головне питання всіх органів, які проводять боротьбу з наркозлочинністю, мають бути скеровані на те, щоб цього уникнути.

Крім того, міністр, зауважив, що продаж наркотиків через Інтернет – актуальне питання, бо «кожен 5 факт – це продаж через Інтернет. "І.. цей напрямок збуту буде основним, і тому протидія має бути посилена», - підкреслив Монастирський.

У свою чергу голова Національної поліції Ігор Клименко зауважив, наразі найпопулярнішими по збуту наркотиків є Телеграм-канали. «Це неприкрита зухвала реклама інтернет-магазинів наркотиків. Явище, яке самотужки поліція не може подолати, має долучитись і суспільство», - сказав Клименко. Він закликав повідомляти про рекламу каналів, пов’язаних із продажем наркотиків та психотропів. Зокрема, завдяки чат-боту «Стоп наркотики» вдалось виявити 2 600 інтернет-адрес, причетних до збуту наркотиків.

Так, за 9 місяців вдалось викрити діяльність 750 інтернет-магазинів наркотиків, 160 оптових телеграм-каналів зі збуту наркотиків та прекурсорів.

Клименко також повідомив, що у 2021 році отримали підозру за вчинення наркозлочинів майже 11 тисяч правопорушників. Вилучено півтори тони наркотичних засобів та психотропів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-