Медіаграмотність: для школярів стартував конкурс «Репортер»

Медіаграмотність: для школярів стартував конкурс «Репортер»

Укрінформ
В Україні запустили національний конкурс «Репортер», який має на меті мотивувати молодь до вивчення медіаграмотності та стандартів журналістики шляхом створення власних медіаматеріалів.

Про старт конкурсу оголосила керівниця національного проєкту МКІП з медіаграмотності Валерія Ковтун під час онлайн дискусії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для того, щоб взяти участь у конкурсі, в першу чергу потрібно ознайомитися з умовами... Конкурс триває до 24 листопада. Це останній день подачі конкурсних робіт, і вже в грудні ми разом з партнерами ЮНІСЕФ та Посольством Швеції оголосимо переможців конкурсу. Фіналістів буде 12, по представнику з кожного класу та в кожному форматі", - сказала Ковтун.

Читайте також: В Україні запускають клуби з медіаграмотностіМКІП

Взяти участь у конкурсі можуть школярі 9-11 класів з усієї країни. Для участі потрібно створи матеріал — відеосюжет чи аудіоподкаст на одну з трьох тем: Здоровʼя (вакцинація, здоровий спосіб життя, ментальне здоров’я тощо); Екологія (боротьба із забрудненням повітря, охорона лісів, сортування сміття тощо); Історії, які надихають (історії про досягнення і вчинки твоїх однолітків тощо). Тривалість — до 3 хвилин для відеосюжету та до 5 хвилин для аудіоподкасту.

Оголошення переможців відбудеться в грудні 2021 року. Переможці отримають можливість поспілкуватися з топовими журналістами країни у Києві та створити з ними спільний матеріал для відомих медіа.

Деталі про правила конкурсу, умови участі, критерії оцінки робіт можна знайти за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 25-29 жовтня проходитиме Всесвітній тиждень медіа- та інформаційної грамотності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-