В Україні темпи вакцинації за тиждень перевищили європейські та світові показники - Ляшко

В Україні темпи вакцинації за тиждень перевищили європейські та світові показники - Ляшко

Укрінформ
Темпи вакцинації проти коронавірусу в Україні за тиждень зросли удвічі.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 26 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Темпи вакцинації в Україні за тиждень зросли вдвічі та перевищили максимально європейські та світові показники. За тиждень вдалося зробити півтора мільйона щеплень, це дозволило нам збільшити кількість вакцинованого населення, принаймні однією дозою, на + 2,7%. Якщо врахувати аналогічний відсоток для Європи і світу, то Європа показувала за весь час вакцинальної кампанії максимум + 2,6% приросту за семиденний період, а світ максимум +1,7% відсотка", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що найменший відсоток щеплених за тиждень зафіксовано в Закарпатській, Чернівецькій, Івано-Франківській, Рівненській та Волинських областях.

Читайте також: Показник смертності від COVID-19 в Україні є нижчим за середні у Європі – Ляшко

Ляшко додав, що всього в Україні було зроблено понад 16 млн щеплень, з них понад 9 млн осіб отримали хоча б одну дозу та 7 млн отримали 2 дози та завершили повний курс щеплення.

Як повідомлялося, минулої доби в Україні зафіксовано 19 120 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, летальних випадків – 734. За весь час пандемії в Україні захворіло 2 803 159 осіб, одужало – 2 390 112 осіб, летальних випадків – 64 936.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-