Жителів ОРДЛО не відправлятимуть на самоізоляцію, якщо вони їдуть на щеплення

Жителів ОРДЛО не відправлятимуть на самоізоляцію, якщо вони їдуть на щеплення

Укрінформ
Жителі тимчасово окупованих територій України не підлягатимуть самоізоляції за наявності запрошень на вакцинацію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«З 25 жовтня 2021 року змінені правила в’їзду для громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях України. Про це йдеться в опублікованій на Урядовому порталі постанові Кабінету Міністрів України від 20 жовтня 2021 р. № 1096», - ідеться в повідомленні.

Відповідно до постанови, після перетину кордону з Росією жителі тимчасово окупованих територій не підлягатимуть самоізоляції (обсервації), якщо нададуть запрошення на вакцинацію з українським ідентифікатором.

Таке рішення ухвалене з метою забезпечення доступу громадян України до вакцинації в умовах блокування роботи контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду з боку Росії.

Записатися на вакцинацію та отримати необхідне запрошення жителям тимчасово окупованих територій можна в одному із центрів вакцинації населення та пунктів щеплення, розташованих на підконтрольній уряду території Донецької, Луганської та Херсонської областей у територіальній близькості до контрольних пунктів в’їзду.

Читайте також: У ВООЗ пояснили, чому людство досі не може подолати пандемію COVID-19

Запис відбувається за номером контакт-центру Міністерства охорони здоров’я з питань протидії COVID-19: +38 0 800 60 20 19 або за допомогою чату на сайті МОЗ.

Крім скасування самоізоляції, зміни стосуються оновлення застосунку «Вдома» для українців, які перетинають контрольно-пропускний пункт та державний кордон на в’їзд в Україну.

«Додаток більше не відстежуватиме геолокацію, а через 72 години буде деактивований. Для реєстрації у застосунку «Вдома» чи на офіційному порталі потрібно вказати особисті та паспортні дані, засіб зв’язку та визначене місце самоізоляції», - пояснюють у Мінреінтеграції.

До вищевказаних даних упродовж 72 годин у додатку має з’явитися результат ПЛР-тесту або тесту на антиген. Якщо тест засвідчить негативний результат, застосунок «Вдома» можна буде видалити. У разі підтвердження діагнозу COVID-19 слід звернутися до свого сімейного лікаря.

Якщо людина з будь-яких причин не здала тест після перетину кордону або контрольно-пропускного пункту, через 72 години додаток деактивується, а інформація автоматизовано передається до правоохоронних органів, які надалі проводитимуть вибіркову перевірку за перебуванням у місці самоізоляції.

Читайте також: МОЗ розраховує до кінця року виконати план COVID-вакцинації

Як повідомляв Укрінформ, російська вакцина «Супутник» не визнана Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ), тому цей препарат Україна теж не визнає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-