МОЗ не планує посилювати карантинні обмеження для невакцинованих

МОЗ не планує посилювати карантинні обмеження для невакцинованих

Укрінформ
В Україні не планують вводити додаткові обмеження для невакцинованих громадян.

Про це сказав головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю телеканалу "Дом", передає Укрінформ.

"Ми використовуємо постанову Кабміну № 1236, де чітко прописано можливості або обмеження для вакцинованих і невакцинованих громадян. Ми стимулюємо роботу бізнесу, який вакцинований. Стимулюємо роботу тих закладів, які готові промотувати вакцинацію, або тих, які готові перевіряти вакцинальний статус під час своєї роботи в "помаранчевій" або "жовтій" зоні. Більш жорсткі обмеження не плануємо застосовувати, і це досить важливо", — пояснив Кузін.

Він додав, що водночас Міністерство охорони здоров'я буде постійно оновлювати перелік установ або організацій, для працівників яких вакцинація є обов'язковою.

Читайте також: Рекордна кількість COVID-щеплень: Кузін заспокоює – вакцини вистачить

"У цьому напрямку ми користуємося ст. 12 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб", бо розуміємо, що робота таких установ або закладів пов’язана з підвищеним ризиком інфікування працівників. Або ж ці заклади можуть належати до об’єктів критичної інфраструктури. Тобто, наприклад, хвороба декількох фахівців ключового напрямку може стати загрозою для роботи установи чи закладу", — зазначив санітарний лікар.

За його словами, завдяки вакцинації людина не тільки захищає своє здоров'я, але і отримує можливість "жити звичайним життям".

Читайте також: Пік COVID-захворюваності в Україні очікується з кінця жовтня – Кузін

"Вона не буде відчувати на собі якогось впливу "червоної" зони або якихось обмежень. Таким чином для людей створюються адекватні умови, безпечні умови перебування в громадських місцях або місцях громадського харчування", — пояснив Кузін.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за добу 21 жовтня 269 666 людей вакциновано проти COVID-19. Одну дозу отримали 184 107 людей, повністю імунізовані - 85 559 людей.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 8 557 659 людей, з них отримали одну дозу – 8 557 657 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 6 829 174 людини (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 15 386 831 щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-