Зеленський привітав Вселенського Патріарха з 30-літтям інтронізації

Зеленський привітав Вселенського Патріарха з 30-літтям інтронізації

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський привітав Його Всесвятість Вселенського Патріарха Варфоломія з 30-літтям інтронізації на Патріарший Престол та подякував за підтримку України, українського народу та Православної церкви України.

Про це йдеться в тексті привітання, оприлюдненому Посольством України в Туреччині на офіційній сторінці у Фейсбуці.

«Від імені українського народу та від себе особисто щиро вітаю Вашу Всесвятість з 30-ю річницею обрання Вселенським Патріархом. 30 років служіння Вашої Всесвятості стали взірцем відданості ідеалам любові та справедливості, виявом милосердя та мудрості, плеканням взаємоповаги і братерства між народами та представниками різних конфесій і релігій», - йдеться у вітанні Президента.

У тексті вказується, що 30 років Незалежності України нерозривно позначені безперервною турботою, опікою та молитвами Вселенського Патріарха Варфоломія за Україну та її народ.

Читайте також: Українці вітають Вселенського патріарха з 30-річчям інтронізації

«Неоціненна підтримка України з боку Матері-Церкви у період становлення та важкі часи випробувань дала змогу українському народові захистити свій цивілізаційний вибір, відновити справедливість до української православної церкви та стати на шлях її зміцнення і подальшого розвитку», - вказується в листі.

Президент Володимир Зеленський побажав Вселенському Патріарху Варфоломію міцного здоров’я, довгих років служіння на благо людства, наснаги у важливій та почесній місії «Зеленого Патріарха» із захисту навколишнього середовища та у боротьбі за соціальну справедливість у всьому світі.

«Бажаючи Вашій Всесвятості і Константинопольській Матері-Церкві миру, нових здобутків і процвітання, я маю надію на подальше плідне спілкування і співпраці», - йдеться в тексті вітального листа.

Президент висловив вдячність Вселенському Патріарху за візит Його Всесвятості в Україну в дні святкування 30-ї річниці Незалежності нашої держави.

Читайте також: У Вселенському патріархаті у Стамбулі провели святкову літургію українською

З метою передачі вітального листа від Глави Держави та участі в урочистих заходах до Стамбула прибув заступник керівника Офісу Президента України Андрій Сибіга. У заходах взяли участь Посол України в Туреччині Василь Боднар, Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман, представники української громади в Стамбулі, духівництво ПЦУ та керівники Тернопільської обласної ради.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Стамбулі відбулося святкове богослужіння з нагоди 30-ї річниці з дати інтронізації Вселенського Патріарха Варфоломія на Патріарший Престол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-