Діоксид сірки з виверження вулкана на Канарах дістався України

Діоксид сірки з виверження вулкана на Канарах дістався України

Карта
Укрінформ
Діоксид сірки SO2, який виділився під час виверження вулкана Кумбре-В'єха на іспанському острові Ла-Пальма на заході архіпелагу Канарські острови, дістався України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр у Фейсбуці.

"На острові Пальма триває виверження вулкана Кумбре-В'єха. Останніми днями вчені за допомогою супутникового моніторингу виявили переміщення територією Європи повітряних мас з підвищеним рівнем концентрації діоксиду сірки SO2, який виділяється при вулканічних виверженнях. На даний час ці повітряні маси вже досягли території України", - ідеться у повідомленні.

Але, як зазначили вчені, хвилюватися не варто.

"Перевищення концентрацій SO2 спостерігається не у приземному шарі атмосфери, а на значних висотах - 10-15 км. Відповідно, на повітря, яким ми з вами дихаємо, це не впливає значним чином. У випадку випадіння опадів утворюється слабокислий дощ, який, знову ж таки, за словами вчених, не становить суттєвої небезпеки для навколишнього середовища", - запевнили в Укргідрометцентрі.

Читайте також: Ртуть, пестициди і не тільки: що знайшли у флорі та фауні Антарктики

Синоптична ситуація в Україні зараз є динамічною - повітряні маси доволі швидко переміщуватимуться територією України найближчими днями.

"І за прогнозами, протягом наступної доби маса повітря, що містить перевищені концентрації SO2, вже практично повністю покине територію України, відходячи у східному напрямку", - наголосили в Укргідрометцентрі.

Як повідомляв Укрінформ, на іспанському острові Ла-Пальма, де продовжує вивергатися вулкан Кумбре-В'єха, місцева влада вже евакуювала близько 7 500 людей або майже 10% населення.

Фото: Marcos Moreno, АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-