Про справу «вагнерівців» знає половина українців

Про справу «вагнерівців» знає половина українців

Опитування
Укрінформ
Про зрив спецоперації українських спецслужб із затримання бойовиків приватної армії "Вагнер" знають більш як 50% українців.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 15-18 жовтня.

За даними опитування, про зрив спецоперації знають 51,5% українців, хоча з них лише 11,6% стверджують, що достатньо добре поінформовані, а 39,9% лише щось чули, але не знають деталей.

Серед респондентів, як принаймні щось чули, найбільше (39,5%) покладають відповідальність на передачу (злив) інформації з боку вищого політичного керівництва України.

Ще 19,7% вважають, що це відбувалося через брак професіоналізму і помилки вищого політичного керівництва України.

Читайте також: Bellingcat назвав фейком поширений від їхнього імені трейлер фільму про «вагнерівців»

8,9% опитаних вважають причиною непрофесіоналізм і помилки українських спецслужб, а 7,7% - що російські чи білоруські спецслужби самі могли дізнатися про спецоперацію та зірвати її.

Про міжнародне розслідування Pandora Papers знають 61,7% українців, хоча з них лише 13,8% стверджують, що достатньо добре поінформовані, а 47,9% лише щось чули, але не знають деталей.

Читайте також: У справі «вагнерівців» немає зради - Президент

При цьому для 77,1% опитаних неприпустимо, щоб найвищі посадові особи держави і провідні політики володіли офшорними рахунками закордоном. Вважають, що в цьому немає нічого поганого, 15,6%.

Крім того, згідно з дослідженням КМІС, більшість респондентів – 61,7% – вважають, що справи в Україні рухаються у неправильному напрямку. Про правильний напрямок говорять 22,7%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-