В Україні повністю вакциновані від коронавірусу 6,4 мільйона осіб – МОЗ

В Україні повністю вакциновані від коронавірусу 6,4 мільйона осіб – МОЗ

Укрінформ
В Україні повністю вакциновані 6,4 мільйона громадян і ще 7,9 мільйона громадян отримали по одній дозі вакцини проти коронавірусу.

Про це заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив на пресконференції в Укрінформі.

“Уже було вакциновано принаймні однією дозою 7,9 млн осіб, а повністю вакцинованих 6,4 мільйона осіб. Серед пріоритетних груп вакциновано принаймні однією дозою 82% медиків, також вакциновано 81% освітян приймані однією дозою та 95% - військовослужбовців”, - сказав Кузін.

За його словами, пріоритетною групою, яка найменше вакцинована, є люди літнього віку. Однією дозою було вакциновано 23% з них, або трохи більше 2 мільйонів осіб.

Читайте також: В Україні за добу виявили 9 524 випадки коронавірусу

Урядовець зазначив, що в Україні доступно понад 14 мільйонів доз різних вакцин. Кожен громадянин може обрати одну з трьох вакцин різного принципу дію.

“Якщо вам не підходить одна, то завжди є вибір двох інших”, - сказав він, зазначивши, що навряд чи може бути так, аби у люди бути протипоказання до усіх трьох вакцин, які є в Україні.

Окрім того, у МОЗ наголошують, що у регіонах, що потрапили до червоної зони епідемічної небезпеки, потрібно суттєво наростити темпи вакцинальної кампанії від COVID-19.

Читайте також: Відсьогодні у «червоній» зоні карантину – п'ять областей

Про це під час робочої поїздки до Запорізької області заявила заступниця міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич, інформує МОЗ.

За її словами, нарощування темпів вакцинації в регіонах допоможе підготувати медичну систему до потенційного зростання захворюваності та захистити якомога більше українців від коронавірусної інфекції.

В останній тиждень спостерігається суттєве збільшення нових підтверджених випадків COVID-19 у багатьох регіонах України, що свідчить про наближення до нового піку захворюваності. Запорізька область - одна із п’яти в Україні, яка через ускладнення епідемічної ситуації потрапила до червоної зони, що є прямим наслідком низьких темпів щеплення в регіоні, ідеться в повідомленні.

Читайте також: У США вирахували, що ризик смерті від Delta-штаму для нещеплених в 11 разів вищий

"На сьогодні в Запорізькій області щоденно медики роблять біля 5-7 тисяч щеплень, тоді як відповідно до спроможності регіону їх кількість має бути не менше 11 тисяч на добу. Разом із тим, кількість центрів вакцинації є дуже малою для цього регіону. Тому наступного тижня в області має бути відкрито ще кілька додаткових центрів масової вакцинації. Окрім того, відповідно до наданих рекомендацій має бути покращено роботу вже існуючих центрів і пунктів щеплень", - зауважила Карчевич.

За словами заступниці міністра, в Запорізькій області усі лікарні, які приймають хворих на COVID-19, у середньому заповнені на 75%. Однак ситуація не є критичною, лікарні мають усе необхідне для прийому хворих та забезпечені киснем.

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок понеділка в світі підтверджено 241 475 527 випадків COVID-19, зокрема 4 914 142 летальні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-