Walk Freedom: у Києві відбулася акція проти торгівлі людьми

Walk Freedom: у Києві відбулася акція проти торгівлі людьми

Фото
Укрінформ
За роки незалежності від торгівлі людьми постраждали понад 260 тис. українців, 70% з них чоловіки, а в групі ризику - кожен п’ятий житель нашої країни.

Такі дані Міжнародної організації з міграції озвучили в Києві під час мітингу в рамках Усесвітньої акції проти торгівлі людьми, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Торгівля людьми існує в Україні у 2021 році. Місяць тому, на початку вересня, поліція провела масштабний рейд, під час якого було визволено з рабства понад 130 осіб в Дніпропетровській області. 18 з них наразі проходять реабілітацію та отримують допомогу в організації А21 в Україні”, - розповіла голова правління ГС “А21 Україна” Юлія Саченко.

Вона зазначила, що коли людина перебуває на межі, вона схильна до ризикованих рішень. Одним із таких чинників є безробіття - у 2-му кварталі 2021 року в Україні було 1 млн 700 тис. безробітних. Саме прагненням людей до гарної роботи й зарплати користуються зловмисники.

Акція проти торгівлі людьми в Києві / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

За словами Саченко, найпоширенішою формою експлуатації українців є трудова, і понад 70% постраждалих протягом останніх років - чоловіки. Організатори акції закликають ніколи не віддавати свої документи чужим людям та звертатися до А21 по консультацію щодо добропорядності тієї чи іншої організації, яка займається працевлаштуванням.

Саченко розповіла, що загалом, за даними міжнародних організацій, сьогодні у світі більше "рабів", ніж будь-коли в історії людства - це бізнес із прибутком у $150 млрд за рік.

Читайте також: Нацполіція повідомила цьогоріч 228 підозр торгівцям людьми

Хода Walk Freedom у рамках Усесвітньої акції проти торгівлі людьми відбувається щороку в 50 країнах світу. В Україні вона пройшла вже всьоме.

Учасники пройшли від арки Дружби народів через пішохідний міст до Володимирської гірки та назад. Акція відбулася за підтримки Міністерства соціальної політики, Національної соціальної сервісної служби, Служби у справах дітей та сім'ї КМДА, Міжнародної організації з міграції (МОМ в Україні), координатора проєктів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) та інших суб'єктів, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-