Українці згенерували в «Дії» вже 1,6 мільйона COVID-сертифікатів

Українці згенерували в «Дії» вже 1,6 мільйона COVID-сертифікатів

Укрінформ
З початку запуску цифрових сертифікатів про вакцинацію проти COVID-19 українці згенерували 1,6 млн ковід-сертифікатів.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі програми “Сніданок з 1+1” розповіла заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич.

"Від початку запуску такого сервісу у нас вже згенеровано понад 1,6 млн сертифікатів", - сказала вона.

Карчевич зауважила, що може бути дві причини, якщо в "Дії" не генерується цифровий сертифікат. Перша - людина отримала щеплення за кордоном, і даних про це немає українській електронній системі охорони здоров'я. Друга причина - дані про проведення щеплення були внесені з помилками. Заступниця міністра порадила у такому випадку звернутися на гарячу лінію МОЗ з тим, щоб виправити помилкові дані.

Читайте також: З 21 жовтня - нові «карантинні» правила: для повністю вакцинованих пасажирів обмежень не буде

Вона нагадала, що згенерувати сертифікат можна не тільки в додатку "Дія", а й на порталі "Дія". Документ про щеплення, згенерований на порталі можна роздрукувати.

Також громадянин може отримати в паперовому вигляді міжнародне свідоцтво про вакцинацію, видають такий документ сімейний лікар або лікар, який проводив щеплення проти COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із “жовтим”, “помаранчевим” чи “червоним” рівнем епіднебезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного із цих документів: документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки; міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 , негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Читайте також: У «помаранчевій» зоні карантину знаходяться 15 областей – МОЗ

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-