Поліція відзвітувала про знищення 432 гектарів маку й конопель

Поліція відзвітувала про знищення 432 гектарів маку й конопель

Фото, відео
Укрінформ
За час проведення операції «Мак-2021», спрямованої на виявлення нелегальних посівів маку та конопель, поліція знищила понад 11 мільйонів нарковмісних рослин.

Про це повідомляє Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції, передає Укрінформ.

«За словами заступника начальника Департаменту боротьби з наркозлочинністю Дмитра Кононенка, правоохоронці виявили найбільші за всю історію проведення операції 432 га незаконних посівів. Загалом знищено понад 11 мільйонів нарковмісних рослин, зокрема, майже 174 тисячі рослин маку та понад 11 мільйонів кущів конопель», - йдеться у повідомленні.

За словами Кононенка, за результатами операції правоохоронці розпочали 2 729 кримінальних проваджень за ознаками злочину, передбаченого статтею 310 Кримінального кодексу (незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

У 1022 кримінальних провадженнях правопорушникам уже повідомлено про підозру.

Поліція підбила підсумки операції «Мак-2021» / Фото: npu.gov.ua

Уточнюється, що вже п’ятий рік поспіль для виявлення незаконних посівів рослин маку та конопель поліцейські використовують аеророзвідку. За допомогою безпілотників у 19 регіонах було виявлено 171 факт незаконного посіву.

Читайте також: Крапельний полив, кондиціонери та витяжки: на Закарпатті викрили підземну плантацію коноплі

Щорічний комплекс заходів під умовною назвою «Мак» проводився цьогоріч з 21 травня до 23 вересня. Поліцейські перевіряли не лише приватні домоволодіння, а й землі сільськогосподарських підприємств.

Як повідомлялося, у селищі Шевченківське Криворізького району Дніпропетровської області поліція виявила теплицю із коноплями, вартість яких оцінюється більш як у 2 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-