Зарплата поліцейського має бути не меншою за 16 тисяч – Єнін

Зарплата поліцейського має бути не меншою за 16 тисяч – Єнін

Укрінформ
Заробітна плата працівника поліції точно не повинна бути нижчою, ніж отримує охоронець столичного супермаркету, а наразі зарплата охоронця супермаркету становить 16 тисяч гривень.

Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Укрінформ.

«Дуже часто ми стикаємося з тим, що найкращі кадри приходять працювати до інших органів досудового розслідування, маючи в чотири, а інколи і в п'ять разів більшу зарплатню. Саме тому ми ставимо питання про підвищення рівня заробітної плати поліцейських. Вона точно не повинна бути нижчою, ніж отримує охоронець в будь-якому київському супермаркеті, на сьогодні це 16 000 гривень», - поінформував він.

Зокрема, Єнін звернув увагу на те, що середня зарплата поліцейського є найнижчою у системі органів правопорядку. «Ми бачимо просто кричущу різницю між зарплатою поліцейського, співробітника БЕБ, співробітника НАБУ, співробітника ДБР», - уточнив Єнін.

Заступник міністра додав, що те ж саме стосується і інших працівників системи МВС: зокрема пожежники, за його словами, отримують ще менше, ніж поліцейські, ризикуючи ледь не щодня своїм життям і виборюючи життя для інших людей.

Говорячи про кошти, закладені на діяльність МВС у проєкті бюджету-2022, Єнін зазначив, що «битва за бюджет триває» і вона завершиться підписанням відповідного закону Президентом Володимиром Зеленським.

«Саме тому ми активно працюємо і з депутатами, і з іншими стейкхолдерами з тим, щоби надати чітку аргументацію того, що безпека вартує коштів і за неї краще платити, ніж розплачуватися за її відсутність. На сьогодні ми говоримо, що нам треба щонайменше додаткових 20 мільярдів гривень», - поінформував він.

За його даними, 75% від цієї суми, яку додатково потребує МВС, у відомстві планують витратити хоча б на мінімальне збільшення зарплати представникам системи органів внутрішніх справ, - тут мова йде і про пожежників, і про співробітників Нацполіції та Нацгвардії.

«Абсолютно неприпустимою є ситуація, коли за нинішнього запропонованого Міністерством фінансів рівня фінансування в наступному році нам доведеться скоротити близько 2000 контрактників з лав Національної гвардії України. І це в умовах війни, в умовах постійних асиметричних гібридних загроз, з якими ми стикаємось через ситуацію на сході», - сказав Єнін.

Читайте також: У справі про замах на Шефіра призначили близько 30 експертиз - МВС

Як повідомляв Укрінформ, уряд на засіданні 15 вересня затвердив законопроєкт "Про Державний бюджет України на 2022 рік" та подав його до парламенту.

Того ж дня у Верховній Раді зареєстрували цей документ під номером 6000.

У проєкті державного бюджету на 2022 рік передбачено 98 мільярдів та 80 мільйонів гривень на фінансування діяльності Міністерства внутрішніх справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-