У справі про замах на Шефіра призначили близько 30 експертиз - МВС

У справі про замах на Шефіра призначили близько 30 експертиз - МВС

Укрінформ
У кримінальному провадженні про замах на першого помічника Президента Сергія Шефіра наразі призначені близько 30 експертиз.

Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін, передає Укрінформ.

«Ми провели безпрецедентний комплекс оперативно-слідчих заходів і певна частина з них ще триває. На сьогодні (у цій справі – ред.) призначено близько 30 експертиз»,- поінформував Єнін.

За його словами, органи Національної поліції та підрозділи Національної гвардії вивчили 430 га місцевості – район, у якому було вчинено цей злочин – на предмет виявлення можливих речових доказів.

«Окремі ділянки, згідно з імовірним маршрутом відступу злочинця, ми пройшли навіть двічі. І навіть під час другого огляду ми знайшли додаткові речові докази», - уточнив заступник міністра.

Єнін зазначив, що правоохоронці продовжують аналізувати величезний обсяг даних, здобутих із відповідних камер.

Окремо він наголосив, що «наша задача і в цьому випадку, і в багатьох інших була б значною мірою спрощена, якби у нашій державі функціонувала система автоматичного підключення органів поліції до всіх камер, які розміщені в тій чи іншій місцевості».

Відповідаючи на запитання, він зазначив, що щодо цього інциденту можна однозначно стверджувати, що працював професіонал.

Також Єнін нагадав, що до розслідування замаху на Шефіра долучилося ФБР, «ми працюємо спільно, і я впевнений, що ми вийдемо на той результат, який очікує суспільство».

За його словами поліцейським у розслідуванні цього злочину допомагає Служба безпеки України - за координації Офісу генерального прокурора.

Читайте також: Багатьох відомих людей допитують у справі про замах на Шефіра — Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області 22 вересня обстріляли автомобіль першого помічника Президента Сергія Шефіра, його водій був поранений.

За інформацією МВС, в автомобіль загалом влучило 18 куль.

За фактом обстрілу автомобіля першого помічника Президента було відкрите кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-