Укрінформ наступного року прийматиме Генасамблею Євроальянсу інформагентств у Києві

Укрінформ наступного року прийматиме Генасамблею Євроальянсу інформагентств у Києві

Укрінформ
У Відні відбулася генеральна асамблея Європейського альянсу інформаційних агентств (European Alliance of News Agencies, EANA), в якому Україну представляє Укрінформ.

Серед іншого було вирішено, що у вересні наступного року генасамблею та конференцію Альянсу буде проведено у Києві, повідомляє кореспондент агентства.

Ці заходи планувалися у столиці України й у 2020 році, але через пандемію коронавірусу відбулися в онлайн-форматі.

За словами генерального директора Укрінформу Олександра Харченка, проведення у Києві заходів Альянсу дасть змогу підтвердити, що Укрінформ вже є активним учасником інформаційної співпраці з партнерами з ЄС, а керівники провідних інформагентств Європи зможуть переконатися, що і Україна в цілому впевнено рухається шляхом європейської та євроатлантичної інтеграції.

Читайте також: Коронакриза підкреслила роль агентств новин - президент Євроальянсу інформагентств

Новим президентом EANA було обрано керівника австрійського агентства АРА Клеменса Піга. На цій посаді він замінить виконавчого директора німецького інформагентства dpa Пітера Кропща.

«Генеральна асамблея Європейського альянсу інформагентств наступного року відбудеться у Києві. Її прийматиме Укрінформ, який є членом Альянсу. І ми насправді з нетерпінням очікуємо цієї події. Україна прекрасна!» - наголосив новообраний президент EANA Клеменс Піг.

Європейський альянс інформаційних агентств заснований у 1956 році й на сьогодні об'єднує понад 30 провідних інформагентств Європи. Україна представлена в Альянсі Укрінформом, який є членом EANA з 1995 року.

На першому фото: Олександр Харченко, Клеменс Піг

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-