Стефанчук обговорив захист трудових прав з представниками профспілок

Стефанчук обговорив захист трудових прав з представниками профспілок

Фото
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив питання захисту трудових прав і свобод з представниками профспілок.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук написав у Фейсбуці.

“Трудові права, передбачені Конституцією, повинні залишатися недоторканними. В наших інтересах в межах тристороннього соціального діалогу «роботодавці-профспілки-влада» знайти компроміс, досягти балансу інтересів працівників і роботодавців, а також реалізації конституційного права громадян на повну і продуктивну зайнятість, гідну оплату, безпеку праці і здоров’я на робочих місцях. Для цього варто визначити шлях, за яким ми будемо рухатися, і конкретні кроки для досягнення мети”, - зазначив він.

За даними Стефанчука, серед іншого на зустрічі розглянули питання важливості ухвалення нового Трудового кодексу; доступних цін на український газ, тарифи на електроенергію та комунальні послуги; затвердження держбюджету на 2022 рік з безумовним дотриманням визначених законами України розмірів грошових виплат і соціального захисту громадян; виплати працівникам заборгованої зарплати тощо.

Читайте також: У Києві профспілки вийшли на акцію протесту

За результатами зустрічі її учасники дійшли висновку розглянути надані пропозиції та забезпечити залучення представників парламенту до соціального діалогу, повідомив перший віцеспікер.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня у Києві під стінами Кабміну завершилася акція протесту профспілок, присвячена Всесвітньому дню за гідну працю. Участь в акції взяли близько 10 тисяч представників профспілок з різних куточків країни.

Фото: Руслан Стефанчук / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-