Чоловіку, який надіслав фейкове повідомлення про замах на Президента, дали три роки

Чоловіку, який надіслав фейкове повідомлення про замах на Президента, дали три роки

Укрінформ
Івано-Франківський міський суд призначив 3 роки позбавлення волі чоловіку, який надіслав повідомлення про підготовку замаху на Президента України. Неправдиву інформацію підсудний поширив із мобільного своєї мами.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в ухвалі суду, оприлюдненому у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«29.12.2020 о 23 год. 05 хв., знаходячись за місцем свого проживання, маючи умисел на порушення громадської безпеки, шляхом надання недостовірної інформації про загрозу злочинних посягань та поширення неправдивих відомостей, скориставшись мобільним телефоном, який належить його матері, створив повідомлення з погрозою вчинення злочину, пов`язаного із посяганням на життя Президента України. Суд ухвалив визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.259 КК України, та призначити йому покарання із застосуванням ч.1 ст.69 КК України - позбавлення волі на строк три роки», - йдеться у вироку Івано-Франківського міського суду.

Тут зазначено, що під час судового засідання чоловік визнав свою провину і пояснив, що діяв з метою перевірки стану готовності правоохоронних органів для забезпечення захисту Президента, вважав за необхідне залучити ще більше осіб для охорони глави держави.

«Залякати когось чи погрожувати наміру не мав. Написав листа про підготовку замаху на життя Президента України та надіслав його різноманітним державним органам електронною поштою з власної електронної поштової скриньки, до якої не мав доступу ніхто, в тому числі його мама», - повідомляється в ухвалі суду.

Читайте також: Суд оголосив вирок чоловіку, який «замінував» будинок батьків ЗеленськогоЗМІ

30 грудня 2020 року правоохоронні органи Прикарпаття отримали від чоловіка повідомлення із текстом: «Я готую замах на Президента України в Гуті».

Натомість, сам звинувачений будь-якими відомостями, що хтось готує замах на життя Президента, не володів та підготовку замаху на главу держави не здійснював.

Відомо, що засуджений родом із Житомира, не працює, раніше був засудженим і має на утриманні неповнолітню дитину. За висновками експертів, чоловік має розлади психіки та поведінки через вживання канабіноїдів.

До набрання чинності вироку чоловіка триматимуть під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-