У Харкові і Києві накрили два колцентри, які  надурили громадян США на $7,5 мільйона

У Харкові і Києві накрили два колцентри, які надурили громадян США на $7,5 мільйона

Фото
Укрінформ
В Україні викрили два шахрайських call-центри, організатори яких ошукали громадян США на 7,5 млн доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, громадяни України та іноземці організували функціонування масштабної міжнародної шахрайської схеми, яка полягала у діяльності спеціально створених торговельних платформ, що нібито дозволяли отримувати прибуток шляхом купівлі-продажу різних активів. За допомогою програмного інтерфейсу вони імітували проведення операцій та зростання прибутку в сотні разів.

Подібні call-центри функціонували у Києві та Харкові. Їхній штат налічував понад 40 осіб, серед яких були громадяни інших країн. Усіх працівників ретельно підбирали, а обов’язковою умовою прийняття на роботу було володіння іноземними мовами.

Через спеціально створені торговельні платформи і call-центри зловмисники виманили у громадян США 7,5 млн доларів.

За процесуального керівництва Департаменту міжнародно-правового співробітництва Офісу генерального прокурора у межах міжнародного співробітництва спільно з американськими колегами діяльність злочинної організації припинили.

Правоохоронці провели 23 санкціонованих обшуки в Києві, Київській та Харківській областях. Вилучили комп’ютерну техніку, флешнакопичувачі, криптоносій, документацію, банківські картки та гроші.

Викрили діяльність шахрайських call-центрів завдяки скоординованим діям Офісу генерального прокурора, Головного слідчого управління та Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України спільно з іноземними компетентними органами.

Досудове розслідування здійснюється за фактами створення та участі у злочинній організації, а також шахрайства (ч. 1 ст. 255 ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України).

Читайте також: У Києві викрили підпільні обмінники зі щомісячним обігом у мільйон доларів

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня у Вінниці кіберфахівці Служби безпеки України заблокували масштабну схему заволодіння коштами громадян через роботу підпільного call-центру.

Фото: www.gp.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-