ПАР хоче досліджувати Антарктику з використанням українського криголама

ПАР хоче досліджувати Антарктику з використанням українського криголама

Укрінформ
Південно-Африканська Республіка зацікавлена у проведенні спільних досліджень науковцями України в Антарктиці, зокрема з використанням можливостей нового українського науково-дослідного криголама.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства освіти і науки України.

Зазначається, що у вівторок, 5 жовтня, відбулась зустріч першого заступника міністра освіти і науки Андрія Вітренка з Надзвичайним і Повноважним Послом ПАР Андре Йоганнесом Гроеневальдом.

«Сьогодні двостороння співпраця між Україною та Південно-Африканською Республікою у сфері науково-технічного співробітництва ґрунтується на положеннях угоди між Урядом України та Урядом ПАР про співробітництво у сфері науки і технологій. Для розширення можливостей щодо наукового потенціалу обох країн Україна готова обмінюватися та проводити спільні наукові дослідження у необхідних для обох сторін напрямах», - зазначив Вітренко.

Читайте також: Україна доєднається до європейської програми наукових досліджень та інновацій

Зазначається, що серед можливих напрямів співпраці посол висловив зацікавленість у проведенні спільних досліджень науковцями України та ПАР в Антарктиці, зокрема з використанням можливостей нового українського науково-дослідного криголама.

Своєю чергою, Вітренко відзначив, що це питання є актуальним і для України, адже придбання спеціалізованого океанографічного судна відкриває для нас багато перспектив. Одна з них - створення міжнародних наукових та логістичних консорціумів для дослідження Антарктиди та Південного океану.

Читайте також: Знайомтесь: новий український криголам. Інфографіка

У межах зустрічі сторони також обговорили інші важливі питання науково-технічної співпраці між країнами та визначили пріоритетні завдання для продовження ефективного діалогу.

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня до морського порту Одеси прибув придбаний Україною у Великої Британії криголам «Джеймс Кларк Росс».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-