На закупівлю COVID-тестів виділять 150 мільйонів

На закупівлю COVID-тестів виділять 150 мільйонів

Укрінформ
Кабінет Міністрів доручив Міністерству охорони здоров’я підготувати проєкт акта щодо розподілу 150 мільйонів гривень для забезпечення потреби медзакладів, які проводять попередню діагностику COVID-19, розхідними матеріалами для діагностики коронавірусної хвороби.

Відповідне протокольне рішення ухвалено під час засідання уряду на пропозицію міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, передає Укрінформ.

Йдеться про кошти за бюджетною програмою «Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками». Вони будуть використані на закупівлю експрес-тестів на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 та наборів для відбору біоматеріалу методом ПЛР.

Читайте також: Поліція відкрила вже 486 справ щодо підробки COVID-сертифікатів і ПЛР-тестів

«Дельта-штам коронавірусу поширюється значно швидше, ніж базовий штам, відповідно ми маємо оперативно реагувати – відслідковувати та перевіряти контактних осіб. Доступ до тестування має бути розширено», – цитаує Ляшка Урядовий портал.

Як повідомлялося, в Україні за час пандемії на COVID-19 захворіло 2 482 518 осіб, з них одужали 2 273 382 особи, померло 57 526 людей. За добу виявлено 12 662 випадки інфікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-