Наглядова рада Укрексімбанку зреагувала на інцидент із журналістами

Наглядова рада Укрексімбанку зреагувала на інцидент із журналістами

Укрінформ
Наглядова рада Укрексімбанку заявляє, що занепокоєна звинуваченнями на адресу цієї фінустанови у перешкоджанні журналістській діяльності. 

Як повідомляє Укрінформ, відповідна позиція наглядової ради оприлюднена на сайті Укрексімбанку.

«Наглядова рада банку занепокоєна та стурбована звинуваченнями проти Банку у перешкоджанні журналістській діяльності. Відповідно до існуючих у Банку політик, ми вже розпочали перевірку обставин та вживаємо всіх заходів щодо всебічної та об’єктивної оцінки ситуації та дій Банку та шляхів вирішення ситуації», - йдеться у повідомленні.

У наглядовій раді зазначають, що беззаперечно підтримують незалежність засобів масової інформації та надалі сприятимуть «впровадженню політики медійної відкритості Банку з дотриманням найвищих етичних стандартів».

Як повідомляв Укрінформ, знімальна група програми «Схеми» заявила про напад під час інтерв'ю з главою Укрексімбанку.

Читайте також: «Схеми» заявляють, що відновили видалений запис інциденту в Укрексімбанку

За інформацією журналістів, голові правління цієї фінустанови Євгену Мецгеру не сподобалося одне із запитань, після чого охорона застосувала силу до оператора, відібрала техніку та флешку із записаним відео. Через годину знімальній групі повернули техніку, але відео усього інтерв’ю та самого нападу було видалене, повідомили журналісти.

Столичні правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів (за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Читайте також: Марченко вважає неприпустимим конфлікт Укрексімбанку з журналістами

Своєю чергою АТ «Укрексімбанк» заявляє, що вбачає у діях журналістів програми «Схеми» ознаки протиправного заволодіння інформацією, а також порушення етичних норм. У банку наголошують, що інформація, яка запитувалася, відповідно до статті 60 закону України «Про банки і банківську діяльність», є банківською таємницею, яку банки зобов'язані зберігати, у тому числі шляхом обмеження кола осіб, що мають доступ до неї.

Фото: eximb.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-