У Німеччині з’явився мурал із харківським школярем, загиблим в теракті біля Палацу спорту

У Німеччині з’явився мурал із харківським школярем, загиблим в теракті біля Палацу спорту

Фото
Укрінформ
Харківський художник Андрій Пальваль, відомий своїми муралами, намалював на будівлі у місті Вісбаден (столиця федеральної землі Гессен) школяра Данила Дідика, який загинув у 2015 році внаслідок теракту біля Палацу спорту в Харкові.

Про це Пальваль повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Я поїхав до Німеччини вже у вересні і серед виру безкінечного малювання мені трапився шикарний фасад у невеличкому містечку біля Франкфурту-на-Майні, знаходився він у дитячому освітньому центрі. Мене спитали там попередньо, що саме я хочу малювати, і я сказав, що це буде дитячий портрет, а згодом усвідомив, що з ескізів, підходящих під локацію, є тільки портрет Дані. Тож…», - написав художник.

Він додав, що вдячний долі за нагоду розповісти про те, «що турбує, у тихому привітному місці, маючи повне розуміння від організаторів заходу до власників того центру, не турбуючись за збереження малюнку».

У коментарі агентству Пальваль зазначив, що мав намір зробити портрет Дані у Харкові. Для цього обрав один із будинків в Індустріальному районі міста, однак це не вдалося реалізувати.

Художник додав, що отримав згоду на створення муралу від батька загиблого Дані. У соцмережах Андрій Дідік уже подякував автору.

Раніше, в рамках проєкту «Так працює пам‘ять», українські музиканти підготували сотню треків в пам’ять про Данила Дідіка.

Як повідомляв Укрінформ, під час мирного маршу «Єдності та гідності» 22 лютого 2015 року біля Палацу спорту в Харкові стався вибух, від якого загинули 4 людей - 15-річний школяр Данило Дідік, 18-річний студент Микола Мельничук, 37-річний працівник поліції Вадим Рибальченко, 52-річний фізик, один із організаторів харківського Євромайдану Ігор Толмачов, ще 11 людей постраждали.

Співробітники СБУ за підозрою у вчиненні теракту затримали трьох жителів Харківщини - Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді й за теракт мали отримати 10 тис. дол.

Читайте також: У Мукачеві художник із ромськими дітьми створили мурал

28 грудня 2019 року Фрунзенський райсуд Харкова визнав обвинувачених винними у теракті та призначив покарання у вигляді довічного ув'язнення, змінивши запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов'язання. 29 грудня 2019 року їх передали на непідконтрольні території під час взаємного звільнення утримуваних осіб. Згодом Харківський апеляційний суд задовольнив клопотання прокурора про оголошення засуджених у розшук.

21 вересня цього року в Харкові на фасаді храму Іоана Богослова встановили меморіальну дошку на честь загиблих внаслідок теракту біля Палацу спорту та харківських Героїв Небесної Сотні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-