Музиканти записали сотий трек пам’яті школяра Дані Дідіка, який загинув на мирній ході в Харкові

Музиканти записали сотий трек пам’яті школяра Дані Дідіка, який загинув на мирній ході в Харкові

Відео
Укрінформ
В рамках проєкту «Так працює пам‘ять» українські музиканти підготували сотий трек пам’яті Дані Дідіка, школяра, який загинув на мирній ході в Харкові.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці співавтор проєкту Руслан Горовий - режисер-документаліст, поет і музикант, письменник та журналіст.

"Зустрічайте сотий трек пам’яті Дані Дідіка. Мета музичного марафону - не дати суспільству забути хлопця, якого вбив русскій мір, допоки активісти роблять все для надання імені героя 11 школі Харкова. Даня загинув на мирній ході в мирному місті. Він любив Україну і розумів, що freedom not free. Покидьки відібрати в нього життя, а потім пішла череда зрад його імені", - йдеться в пості.

За словами Горового, громадськість та музиканти працюють над тим, аби школа, де вчився хлопець, носила його ім'я. Але спочатку в педколективі «передумали» називати школу, потім місцева влада раптом «завмерла», вичікуючи звідки дує вітер.

Читайте також: У Чернігові вшанували пам’ять загиблого на сході України Василя Сліпака

"Та попри історію життя і зрад, є велика кількість людей, для яких пам’ять про Даню - це не порожній звук. І щодня цих людей більшає. А отже буде названа і школа, будуть і вулиці і сквери його імені. А наразі зустрічайте нову пісню", - зазначив Горовий.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого 2015 року під час вибуху в колоні активістів біля Палацу спорту на місці загинули дві людини, ще двоє, у тому числі 15-річний школяр Данило Дідік, померли у лікарні. Поранено було 11 чоловік. Через три дні за підозрою у теракті затримали трьох харків'ян: Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького, Сергія Башликова. За даними силовиків, їх завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку у Бєлгороді, і за теракт мали отримати 10 тис. дол. 28 грудня 2019 року Фрунзенський райсуд Харкова оголосив вирок трьом обвинуваченим у теракті біля Палацу спорту, засудивши їх на довічне, та одночасно замінив їм тримання під вартою на особисте зобов'язання. Згодом їх обміняли на українських військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-