У Чернігові вшанували пам’ять загиблого на сході України Василя Сліпака

У Чернігові вшанували пам’ять загиблого на сході України Василя Сліпака

Укрінформ
У Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику Михайла Коцюбинського відбувся захід із вшанування пам’яті всесвітньовідомого українського оперного співака, соліста Паризької національної опери, учасника Революції Гідності та бойових дій на сході України, волонтера Василя Сліпака.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор музею Ігор Коцюбинський.

"Прийшли історики, наші колеги - музейні працівники, бібліотекарі, небайдужі містяни. Багато добрих слів на адресу Василя пролунало від гостей заходу, зокрема історика, представника Українського інституту національної пам’яті Сергія Горобця та письменниці Ганни Верес-Демиденко. Пані Ганна прочитала два вірші, присвячені Герою: один був написаний нею в 2016 році, відразу після його загибелі, другий - торік", - розповів директор.

Сам Коцюбинський ознайомив присутніх із біографією Сліпака, а відомий чернігівський композитор Володимир Горленко розповів про його музичну кар’єру.

Читайте також: У Японії відбувся концерт, присвячений пам’яті Героя України Василя Сліпака

Зі слів директора, захід був щирим і теплим. На його завершення гостям показали відомий документальний фільм "Міф", що був знятий у 2018 році, і знайомить з історією життя Сліпака. Саме під таким позивним - "Міф" - співак залишився у пам’яті своїх бойових побратимів.

Василь Сліпак народився у Львові 20 грудня 1974 року. Незважаючи на свою популярність у Європі, пішов на війну добровольцем у складі 7-го окремого батальйону Добровольчого українського корпусу. Загинув на Донеччині у бою від кулі снайпера 5 років тому - 29 червня 2016 року. Посмертно нагороджений орденами "За мужність" І ст. та "Золота Зірка" з присвоєнням звання Героя України.

Захід зі вшанування пам’яті Сліпака музей Коцюбинського організував спільно з УІНП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-