В Україні є понад 2,6 мільйона доз вакцини AstraZeneca – Кузін

В Україні є понад 2,6 мільйона доз вакцини AstraZeneca – Кузін

Укрінформ
В Україні станом на початок жовтня є понад 2,6 млн доз вакцини AstraZeneca.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

“На початок жовтня Україна має понад 2,6 млн доз вакцини AstraZeneca. Щепитися нею можна в пунктах та центрах вакцинації”, - сказав він.

Він також послався на дані дослідження з клінічних випробувань даної вакцини, згідно з якими “вакцина безпечна та захищає від симптоматичного перебігу хвороби загалом на 74%”.

Читайте також: Нове дослідження показало 74% ефективності AstraZeneca

Водночас дослідження засвідчило, що ефективність вакцини для людей віком від 65 років є ще вищою – 83,5%. Ефективність у запобіганні госпіталізації становить 94,2%, а реанімації – майже 100%.

Кузін повідомив, що днями результати 3-ї фази клінічних випробувань вакцини AstraZeneca проти COVID-19 були опубліковані в “The New England Journal of Medicine” (авторитетне американське наукове видання “Медичний журнал Нової Англії”). 

Третю фазу клінічних випробувань провели у США, Чилі та Перу. Участь в ній взяла 32 451 людина. З них дві третини отримали дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів, а третина отримала плацебо.

Читайте також: У Ляшка запевняють, що всі COVID-вакцини - на обліку

Головний санлікар зауважив, що особливу увагу слід звернути на такі висновки цих досліджень: “Хоча рівень нейтралізуючих антитіл до SARS-CoV-2, який би корелював із захистом від вірусу, поки невідомий, роль антитіл як суттєвого чинника в захисному імунітет широко визнається”. Це означає, наголосив він, що хоча антитіла і є однією з важливих ланок захисту від вірусу, поки невідомо, який саме рівень антитіл може забезпечити цей захист. Останнє вчергове підтверджує, що робити тести на антитіла після хвороби чи щеплення не варто.

Читайте також: Коронавірус в Україні: РНБО прогнозує пік захворюваності на кінець жовтня

Як повідомляв Укрінформ, в Україні станом на 5 жовтня підтверджено 2 469 856 випадків COVID-19, з них за добу – 9 846.

Вісім областей України знаходяться у помаранчевій зоні епідемічної небезпеки згідно з показниками захворюваності на COVID-19.

Фото: Sven Simon/ All Over Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-