В Україні 81% працівників шкіл щеплені принаймні однією дозою COVID-вакцини - Шкарлет

В Україні 81% працівників шкіл щеплені принаймні однією дозою COVID-вакцини - Шкарлет

Укрінформ
В Україні 81% працівників шкіл щеплені принаймні однією дозою вакцини від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив у Телеграмі.

"Процес вакцинації серед освітян триває, і в окремих регіонах маємо позитивну динаміку. Сьогодні принаймні однією дозою вакцини від COVID-19 щеплено вже 81% працівників шкіл", - зауважив міністр.

За останні 5 днів на 18% зросла кількість вакцинованих першою дозою у Львівській області, майже на 14% – у Дніпропетровській.

Повний цикл щеплення отримали: Луганська область - 67,9% вчителів, Черкаська - 64%, Полтавська - 62,8%, Київ – 62,6%, Сумська область - 59,7%.

Натомість відчутного прогресу в показниках вакцинації поки не демонструють Херсонська, Рівненська і Одеська області, наголосив Шкарлет.

Читайте також: У МОЗ розповіли, за яких умов нещеплених працівників відсторонять від роботи

"Дані статистики вкотре засвідчують, що успіхи вакцинальної кампанії серед педагогів безпосередньо залежать від ефективності роботи органів місцевої влади. Вакцина - є. І я звертаюся з проханням до керівників закладів освіти, департаментів (управлінь) освіти і науки ОДА, місцевих органів управління освітою не зволікати та вживати всіх можливих заходів для покращення ситуації з вакцинацією освітян", - зазначив Шкарлет.

Він закликав педагогів брати приклад зі своїх колег, "які обирають мінімізацію ризиків і відповідально ставляться не лише до свого здоров’я, а й дбають про безпеку освітнього процесу".

Читайте також: Лікарню можуть позбавити ліцензії за фальсифікацію COVID-сертифікатів - МОЗ

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня заступник голови Київської міськдержадміністрації Валентин Мондриївський заявив, що директори столичних шкіл мають посилити контроль за дотриманням рівня COVID-вакцинації у своїх колективах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-