В акції до Всесвітнього дня прибирання сміття взяли участь понад 300 тисяч українців

В акції до Всесвітнього дня прибирання сміття взяли участь понад 300 тисяч українців

Укрінформ
Цьогоріч в Україні у Всесвітній день прибирання сміття в акції взяли участь понад 300 тисяч осіб.

Про це повідомили організатори заходу на пресконференції в Укрінформі.

Понад 300 тисяч українців з 24 областей разом з мільйонами активістів 180 країн світу вийшли на найбільшу екологічну подію року – Міжнародну акцію Всесвітнього дня прибирання "World Cleanup Day".

Цього року акція тривала з 18 по 26 вересня з дотриманням карантинних норм та правил техніки безпеки. Громадяни долучилися під гаслом «Побачив? Прибери» на рекомендованих, індивідуальних та центральних локаціях.

"Україна має хороший результат попри карантинні обмеження, яких ми намагалися максимально дотримуватись. Ми досягли неймовірних результатів — 311 655 учасників Всесвітнього дня прибирання в Україні у 2021 році. Українці показали свою екологічну активність і соціальну відповідальність", - зазначила президент Всеукраїнського молодіжного руху «Let's do it Ukraine» Юлія Мархель.

Організатори акції нагадали, що найпоширенішим видом сміття є пластик.

Як зазначив заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Краснолуцький, до Верховної Ради внесено законопроєкт про обмеження виробництва та обігу пластикової продукції одноразового використання на території України.

"Як показала практика прибирання, до якої ми долучилися, найбільше було знайдено саме пластикового одноразового посуду. Це свідчить про те, що цю проблему треба вирішувати комплексно. Законопроєкт передбачає, що окремі види пластика, зокрема, ті, які швидко розкладаються, не буде заборонено. Крім того, ухвалено закон, який обмежує обіг пластикових пакетів", - розповів він.

Організатори акції роблять ставку на молодь. Цьогоріч в акції взяли участь 41 551 освітянин, які зібрали 140 тонн сміття.

"Через педагогів, вихованців, активних лідерів учнівського самоврядування ми долучилися до цієї акції й продовжуватимемо цю корисну співпрацю на користь молоді, яка бере у цьому участь. За кожним кілограмом, тонною зібраного сміття стоять наші діти, школярі, вихованці закладів позашкільної освіти. А наші батьки під час таких акцій вчаться у своїх дітей й у їхніх серцях прокидається екологічна свідомість", - сказала завідувач відділу науково-методичного забезпечення Українського державного центру позашкільної освіти Світлана Бут.

Організатори нагадали, що у прибиранні щороку беруть участь громадяни України, комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, працівники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, зірки та лідери громадської думки.

Читайте також: На Закарпатті чистять від сміття русло річки Боржава

Міжнародна акція Всесвітнього дня прибирання "World Cleanup Day" проходить щороку в третю суботу вересня одночасно в 180 країнах та об’єднує понад 50 млн учасників.

Читайте також: Ткаченко запрошує оглянути екоскульптуру «Київський кит» на території ВДНГ

18 вересня у Києві під час “World Cleanup Day” було зібрано близько 500 кубометрів сміття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-