На Закарпатті чистять від сміття русло річки Боржава

На Закарпатті чистять від сміття русло річки Боржава

Фото
Укрінформ
На Закарпатті рятувальники та працівники водного господарства чистять від сміттєвих заторів русло річки Боржава, роботи триватимуть близько двох тижнів.

Про це повідомляють на офіційному сайті Закарпатської ОДА, передає Укрінформ.  

“Рятувальники та працівники водного господарства працюють над ліквідацією сміттєвих заторів у межах р. Боржави та на кількох ділянках р. Латориці. Очікують, що за сприятливих умов роботи триватимуть близько двох тижнів", - йдеться в повідомленні.

Як наголосив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький, у громадах нерідко є випадки, коли старости не те що не ініціюють процеси благоустрою у своїх населених пунктах, а ще й блокують роботу аварійно-рятувальної бригади.

Він зазначив, що на Закарпатті розчистку річок від засмічення можуть виконувати лише спеціально підготовлені водолази. Їх на Закарпатті лише 8. Через блокування їхньої роботи сьогодні, втрачається можливість успішно завершити розпочате до кінця року.

«Погода погіршується, температура води знижується, у таких умовах працювати вкрай складно. І якщо не закінчити розчищення тепер, навесні ми знову матимемо сміттєві затори у руслах водойм та засмічені береги», – акцентував Білецький.

Читайте також: «Велике прибирання»: як київський Гідропарк гуртом від сміття прибирали

Як раніше повідомляв Укрінформ, під час цьогорічних обстежень територій басейну річок Тиса, Уж, Латориця та їхніх приток на території Закарпатської області працівники Держекоінспекції виявили 42 несанкціонованих сміттєзвалища. Держекоінспекція влітку видала головам територіальних громад в області 39 приписів щодо ліквідації виявлених смітників в прибережних захисних смугах.

Як повідомлялося, сміттєва проблема на Закарпатті має міжнародний резонанс, оскільки Тиса, в яку впадає зокрема Боржава, є транскордонною річкою і сміття з неї потрапляє, у тому числі, до Угорщини. Угорщина офіційно скаржиться на українське сміття. За словами посла Угорщини в Україні, за перші місяці 2021 року в Угорщину потрапило 1500 кубометрів сміття через Тису, воно має українське та румунське походження.

Фото: carpathia.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-