У Києві поранили водія голови Державної архівної служби, стрілець затриманий

У Києві поранили водія голови Державної архівної служби, стрілець затриманий

Фото
Укрінформ
У водія голови Державної архівної служби України Олексія Хромова у четвер стріляли в районі архівного містечка в Києві, він отримав поранення, стрілець затриманий.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на Фейсбук-сторінці Хромова. 

За інформацією Хромова, поки він був у службовому відрядженні у Вінниці, його службове авто залишилося у архівному містечку у Солом'янському районі Києва.

“У цей час з сусіднього будинку по моєму водію, який перебував поруч з гаражем в архівному містечку, був зроблений постріл (чи декілька). Куля, чи дріб зачепила підборіддя Сергія, загрози здоров'ю чи життю нема. Швидка допомога та поліція відпрацювали добре. Слідчо-оперативна група затримала ймовірного стрільця. Інші обставини встановлюються”, - написав Хромов.

Він уточнив, що не знає мотивів людини, яка стріляла, і ні з чим не пов'язує цей випадок.

Як інформує відділ комунікації поліції Києва, затримали місцевого мешканця, який з пневматичної гвинтівки поранив перехожого. 

“До поліції на спецлінію 102 від лікарів надійшло повідомлення про те, що з вулиці Преображенської вони госпіталізували чоловіка з непроникаючим пораненням шиї. Правоохоронці провели першочергові оперативно-розшукові заходи та менш ніж за годину встановили причетність місцевого мешканця до події”, - йдеться у повідомленні.

Чоловік пояснив поліцейськім, що він, нібито, вирішив постріляти з пневматичної рушниці з свого балкону по пташках та випадково поцілив у перехожого.

Правоохоронці затримали фігуранта 1989 року народження за місцем проживання у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Із помешкання вилучили гвинтівку та набої до неї, які направили на відповідну експертизу.

Читайте також: Життю водія Шефіра після стрілянини нічого не загрожує - Єнін

Слідчий відділ Солом’янського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України – хуліганство. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі. Наразі вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру та обрання запобіжного заходу.

У поліції зазначили, що пораненого госпіталізували у лікарню у задовільному стані.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер на Одещині 52-річний місцевий житель, озброєний обрізом мисливської рушниці та гранатою, влаштував стрілянину на вулицях села. На вимоги поліцейських припинити протиправні дії чоловік не реагував і навіть відкрив вогонь по правоохоронцях.

Щоб запобігти жертвам, працівники поліції відвели людей на безпечну відстань та кордоном оточили місце події. Зловмисника знешкодили. Гранату, якою він погрожував, та рушницю, з якої стріляв, вилучили і направили на експертизу. Наразі встановлюють походження зброї. Поліція відкрила справу за фактом події.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-