Близько 2,5 мільйона сімей вже одержують субсидії - Мінсоцполітики

Близько 2,5 мільйона сімей вже одержують субсидії - Мінсоцполітики

Укрінформ
На сьогодні в Україні приблизно 2,5 млн сімей, які отримують субсидії, влада орієнтується в цілому на 3 млн сімей.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі «Сніданку з 1+1», повідомляє Мінсоцполітики.  

«Це аналогічна цифра, яку ми мали у минулому опалювальному періоді. 500 тис. сімей, які зараз не одержують субсидію, але вона їм необхідна, можуть вже зараз звертатися, не чекаючи платіжок. Для тих, хто звернеться у вересні, субсидія буде призначена з травня, так передбачено, перехідний період з травня по вересень. Будь-яка людина, яка звертається за формленням субсидії, може її отримати з початку травня. А ті, хто буде звертатися в жовтень-грудень, почнуть субсидії отримувати з початку опалювального періоду, тобто з 1 жовтня», - зазначив Музиченко.

Читайте також: Отримання субсидії: автоматичну верифікацію не пройшли 200 тисяч домогосподарств

Урядовець відзначив, що на сьогоднішній день немає жодної копійки заборгованості по нарахованих субсидіях чи пільгах на оплату житлово-комунальних послуг. За словами Музиченка, держава вчасно виконує свої зобов’язання, і наразі Верховна Рада у першому читанні підтримала відповідні законодавчі ініціативи, очікується їх розгляд у другому читанні.

Як сказав заступник міністра, буде додано 12 млд грн на фінансування житлових субсидій. «Це дає можливість повноцінно профінансувати початок опалювального періоду і зробити передоплати на січень для того, щоб при початку нового бюджетного періоду люди на початку січня вже отримали свої субсидії і могли розрахуватися. З коштами проблем не має», - запевнив Музиченко.

Читайте також: Якщо зростуть тарифи, субсидію переглянуть автоматично - Лазебна

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 30 вересня, Президент Володимир Зеленський під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад заявив, що Кабінет Міністрів, НАК "Нафтогаз України", Асоціація міст України та Конгрес місцевих і регіональних влад підпишуть меморандум, який дасть змогу не підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду для населення до кінця опалювального сезону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-