Вакциновані «міксом» тепер можуть отримати COVID-сертифікат у «Дії»

Вакциновані «міксом» тепер можуть отримати COVID-сертифікат у «Дії»

Укрінформ
Українці, щеплені за змішаною схемою, можуть згенерувати COVID-сертифікат у Дії. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"Усі українці, щеплені від COVID-19, на підтвердження цього можуть згенерувати цифровий COVID-сертифікат. Це також стосується і людей, які вакцинувались за змішаною схемою, що дозволена в Україні. Наприклад, одна доза вакцини була Moderna, інша – Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Також дозволено комбінувати вакцини AstraZeneca на першу дозу та будь-яку мРНК-вакцину (Comirnaty/Pfizer-BioNTech або Moderna) на другу", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У «Дії» стали доступні «жовті» внутрішні COVID-сертифікати

В МОЗ нагадали, що на сьогодні в Україні діє декілька видів COVID-сертифікатів.

“Зелений” COVID-сертифікат свідчить про повну вакцинацію. Його можна отримати у цифровому форматі у застосунку або на порталі “Дія” після щеплення другою дозою дводозних антиковідних вакцин або на 14-й день після щеплення однодозною вакциною (наприклад Johnson & Johnson). Автоматично генеруються два документи: для зовнішнього та для внутрішнього використання. Документ, згенерований на сайті, можна надавати як у цифровому форматі, так і роздрукувати на звичайному папері. “Зелений” сертифікат дійсний 365 днів.

Читайте також: Видані раніше COVID-сертифікати доведеться перезавантажити – МОЗ

Українці, які отримали одну дозу дводозної антиковідної вакцини, можуть згенерувати внутрішній “жовтий” СOVID-сертифікат на сайті або в застосунку “Дія”. Документ, згенерований на сайті, можна використовувати як у цифровому форматі, так і роздрукувати на звичайному папері. “Жовтий” сертифікат діятиме 120 днів.

Українці, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, також можуть отримати в сімейного лікаря паперове Міжнародне свідоцтво про вакцинацію після щеплення другою дозою дводозних антиковідних вакцин або на 14-й день після щеплення однодозною вакциною. Таке свідоцтво дійсне 365 днів.

З міжнародним COVID-сертифікатом можна вільно подорожувати до щонайменше 43-х країн, що увійшли до Довірчої мережі е-здоров'я ЄС. Список учасників розширюється щомісяця, його можна перевірити за посиланням – https://bit.ly/3unBOva

Паперове Міжнародне свідоцтво про вакцинацію має діяти у всіх країнах, що з 2005 року зобов'язались дотримуватись "Міжнародних медико-санітарних правил" Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Втім у МОЗ наголошують, що кожна країна індивідуально встановлює протиковідні обмеження та слід перевіряти правила в’їзду для українців на спеціалізованому сайті Міністерства закордонних справ України – tripadvisor.mfa.gov.ua.

Як повідомляв Укрінформ, від початку вакцинальної кампанії щеплено 7 000 535 людей, з них отримали одну дозу – 7 000 533 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 5 617 457 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 12 617 990 щеплень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-