У «Дії» стали доступні «жовті» внутрішні COVID-сертифікати

У «Дії» стали доступні «жовті» внутрішні COVID-сертифікати

Укрінформ
Міністерство цифрової трансформації запустило внутрішні сертифікати про вакцинацію від COVID-19 однією дозою у застосунку "Дія" на iOS. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба відомства у Телеграмі.

Зазначається, що сертифікат буде доступний після першої дози і діятиме впродовж 120 днів. Для користувачів Android такі сертифікати з'являться пізніше, наразі Мінцифри чекає на підтвердження від Google Play.

Читайте також: В Україні продовжили термін дії COVID-сертифікату до 365 днів

Такий сертифікат знадобиться у "жовтій" зоні епідемічної небезпеки. Внутрішні COVID-сертифікати (і "жовті", і "зелені") допоможуть бізнесу продовжити працювати, а людям — відвідувати масові заходи, ходити в спортзал тощо.

Для того, щоб згенерувати "жовтий" сертифікат, потрібно оновити застосунок до останньої версії в AppStore.

Також у застосунку "Дія" можна згенерувати внутрішній “зелений” сертифікат, що дійсний 365 днів від моменту отримання останньої дози повної вакцинації.

Читайте також: Штраф від 170 тисяч чи тюрма: в Україні хочуть посилити покарання за підробку COVID-документів

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації у липні почало запроваджувати COVID-сертифікати в застосунку «Дія». Громадяни, які пройшли повний курс вакцинації від COVID-19, можуть згенерувати в застосунку «Дія» цифрову версію COVID-сертифікату.

У вересні Міністерство охорони здоров'я повідомило, що в Україні було запроваджено зелені внутрішні COVID-сертифікати для повністю вакцинованих і жовті – для щеплених лише однією дозою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-