У Бабиному Яру відслужили міжконфесійний молебень

У Бабиному Яру відслужили міжконфесійний молебень

Фото
Укрінформ
Біля пам’ятника киянам і військовополоненим, розстріляним у Бабиному Яру, відбувся міжконфесійний молебень вшанування пам’яті жертв трагедії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дуже важливо, що сьогодні тут зібралися представники різних конфесій для того, щоб згадати, вшанувати і в серці відновити це відчуття. Ми з вами в цьому просторі, часі опинилися трошки ближчими до тих людей, яких зневажили, чию гідність, і чиї права порушили", - сказав перед початком молебню голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович.

Молебень у Бабиному Яру / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Молебень провели митрополит Київський і всієї України Епіфаній, глава Української Греко-католицької церкви блаженніший Святослав та головний рабин України й Києва Моше Реувен Асман.

Читайте також: Президент ушанував пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру

Як повідомляв Укрінформ, 29-30 вересня в Бабиному Яру в Києві відбуваються меморіальні заходи за участі перших осіб держави та церковних ієрархів. Заходи організовують Український інститут національної пам’яті, Національний історико-меморіальний заповідник "Бабин Яр", Інститут історії України НАНУ за підтримки Світового конгресу українців.

Під час Другої світової війни нацисти використовували урочище Бабин Яр як місце масових розстрілів цивільного населення, здебільшого євреїв. 29 та 30 вересня 1941 року жертвами розправи стали 33 771 особа.

Загалом, за офіційними даними, в Бабиному Яру розстріляли близько 100 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-