Однією дозою COVID-вакцини щеплені вже 69% вчителів - Шкарлет

Однією дозою COVID-вакцини щеплені вже 69% вчителів - Шкарлет

Укрінформ
Станом на 29 вересня однією дозою вакцини від COVID-19 щеплено вже 69% вчителів.

Як передає Укрінформ, про це міністр освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив у Телеграмі.

“Вакцинація серед освітян триває. Сьогодні окремі області демонструють збільшення показників охоплення щепленням учителів. Це надзвичайно важливо, і я дякую колегам за свідомий вибір здоров’я та безпеки”, - ідеться у дописі.

За його словами, загалом принаймні однією дозою вакцини від COVID-19 щеплено вже 69% вчителів.

“За оперативною інформацією місцевих органів управлінь освітою, станом на 29 вересня вакциновано понад 452 тис. працівників закладів загальної середньої освіти, з них майже 280 тис. (42,7%) отримали повний цикл вакцинації та 172 тис. (26%) – неповний цикл; не вакциновані – 203 тис. (31%)”, - зазначив Шкарлет.

Очільник Міносвіти вкотре наголосив, що “наразі в Україні наявна достатня кількість вакцин та мобільних бригад, щоб вчителі та персонал шкіл пришвидшили темпи вакцинації й усі без виключення регіони досягли 80%, необхідних для очної роботи шкіл в умовах «жовтої» зони”.

За словами Шкарлета, “наявна статистика демонструє, що успішність вакцинальної кампанії серед освітян прямо залежить від сумлінності роботи органів місцевої влади”.

Він поінформував зокрема про найкращі регіони, де найбільша кількість вакцинованого персоналу шкіл (повний цикл): Полтавська область – 58,5%, Черкаська – 56%, м. Київ – 55,4%, Київська – 52,8%, Житомирська – 52,5%, Вінницька – 52,4%.

Найменший показник вакцинації в таких областях: Рівненській – 46,6%, Львівській – 44,3%44,3%, Одеській – 43,9%, Івано-Франківській – 41%.

Читайте також: В Україні на дистанційному навчанні – 3,3 тисячі шкіл

“МОН щотижнево оновлюватиме статистику щеплення серед освітян, щоб і батьки, і учні володіли достовірною інформацію та почувалися у безпеці”, - додав Шкарлет.

Він закликав кожного вчителя та працівника навчального закладу не зволікати і долучатися до більшості своїх колег, які вже обрали захищеність від COVID-19.

Читайте також: Вакцинація вчителів: Шмигаль нагадав, що у «червоній» зоні потрібно буде 100%

Як повідомляв Укрінформ, Україна з 23 вересня перейшла у жовту зону епіднебезпеки. Згідно з рішенням Кабміну, заклади освіти зможуть працювати, якщо COVID-вакцинація персоналу становить не менше 80%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-