В Україні на дистанційному навчанні – 3,3 тисячі шкіл

В Україні на дистанційному навчанні – 3,3 тисячі шкіл

Укрінформ
В Україні 3,3 тисячі шкіл перебувають на дистанційному навчанні.

Про це в ефірі програми "Сніданок з 1+1" повідомила заступниця міністра освіти і науки Віра Рогова, передає кореспондент Укрінформу.

"У п'ятницю, 24 вересня, в нас було 4600 закладів на дистанційній формі навчання. Сьогодні у нас - 3,3 тисячі шкіл... За ці три дні ми бачимо поліпшення (ситуації) щодо вакцинації наших педагогів. Кількість (шкіл на дистанційному навчанні - ред.) зменшується завдяки тому, що вакцинуються вчителі", - сказала Рогова.

За її словами, лідерами у вакцинації вчителів є Київ, Сумська, Луганська, Донецька і Харківська області.

Читайте також: На «дистанційку»» перевели середні та старші класи в 33 школах Харківщини

Заступниця міністра додала, що найбільше закладів загальної середньої освіти, які перейшли на дистанційне навчання, - у Львівській, Вінницькій, Одеській, Рівненській, Івано-Франківській та Волинській областях.

"Ці області зараз під пильним контролем, тому що більш як 40% шкіл у них навчається дистанційно", - зазначила Рогова.

Вона нагадала, що вакцинація проти COVID-19 наразі є добровільною. Водночас у разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки діє вимога щодо стовідсоткової вакцинації педагогічного персоналу для очного навчання. На жовтому достатнім є рівень у 80% вакцинованого персоналу хоча б першою дозою.

Читайте також: На Буковині чотири школи відправили на карантин через COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я підготувало проєкт наказу, який передбачає затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням, включно з вакцинацією проти коронавірусу на період дії карантину, встановленого урядом, для працівників центральних органів виконавчої влади та їх територіальних підрозділів; працівників місцевих державних адміністрацій; працівників закладів професійної (професійно-технічної освіти), фахової передвищої, загальної середньої освіти, дошкільної освіти, позашкільних закладів освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-