В ОАСК заявили, що голова суду Вовк не має статусу підозрюваного

В ОАСК заявили, що голова суду Вовк не має статусу підозрюваного

Укрінформ
В Окружному адміністративному суді міста Києва заявили, що голова суду Павло Вовк не має статуту підозрюваного у справі, щодо якої його викликали.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в повідомленні пресслужби суду.

«Сьогодні у ЗМІ була розміщена інформація, що Вищий антикорупційний суд начебто наклав на голову Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка штраф у розмірі 4540 грн. Зауважимо, що голова ОАСК неодноразово заявляв, що відповідно до закону, він не має статусу підозрюваного у справі, щодо якої його нібито викликали. Зазначимо, що це не лише його особиста позиція, але й позиція українського суду, Вищої ради правосуддя, Офісу генерального прокурора України і найголовніше – позиція українського закону», - ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 26 липня 2019 року детективи НАБУ спільно зі слідчими Управління спеціальних розслідувань ГПУ провели обшуки у приміщеннях Окружного адмінсуду Києва та Суворовського райсуду Одеси в межах розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями ОАСК. Голові Окружного адмінсуду Києва та ще трьом суддям тоді було повідомлено про підозру.

Читайте також: Корупція в ОАСК: суд продовжив слідство у справі брата Вовка

Також 17 липня 2020 року детективи НАБУ провели обшуки в приміщеннях Окружного адмінсуду міста Києва та Державної судової адміністрації.

За даними НАБУ, були оголошені підозри голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику та ще п’ятьом суддям цього суду, а також на той момент голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

За версією слідства, ці особи діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їхній роботі.

Читайте також: Корупція в ОАСК: брату Вовка продовжили арешт на два місяці

9 березня 2021 року Вищий антикорупційний суд вшосте ухвалив рішення про привід у судове засідання голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка для обрання йому запобіжного заходу, оскільки той не з’являвся на судові засідання.

17 березня в НАБУ повідомили, що розслідування фактів вчинення спроб захоплення державної влади, перешкоджанні роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів, а також участі у злочинній організації і зловживанні впливом головою і суддями Окружного адміністративного суду м. Києва у змові з низкою інших осіб завершено.

Вищий антикорупційний суд 29 вересня оштрафував голову Окружного адміністративного суду Павла Вовка за неявку до суду.

Фото: ОАСК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-