Ляшко: Майже шість тисяч закладів освіти не досягли показника COVID-вакцинації

Ляшко: Майже шість тисяч закладів освіти не досягли показника COVID-вакцинації

Укрінформ
Близько 6 тисяч закладів освіти не досягли необхідного показника щеплень проти COVID-19.

Як передає Укрінформ про це під час засідання уряду заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"За даними, які ми зібрали з регіонів, біля 6 тисяч закладів освіти ще не досягли показника щеплення своїх працівників проти COVID-19, який рекомендований урядом. Вакцинальна кампанія триває, і МОЗ закликає всіх, зокрема і працівників сфери освіти, щепитися проти коронавірусної хвороби", - сказав Ляшко.

Міністр нагадав, що для роботи у червоній карантинній зоні офлайн-навчання буде можливим лише в тих закладах освіти, де всі працівники пройшли повний курс вакцинації.

Читайте також: Ляшко заявляє, що навантаження на систему охорони здоров’я контрольоване

"І це та позиція, де Міністерство освіти так само розуміє відповідальність і підтримує наш курс на здорове та безпечне середовище в навчальному процесі. Якщо хтось з керівників вважає, що це неможливо, я маю на це відповідь - ще перебуваючи в жовтому рівні епіднебезпеки більше 900 шкіл досягли 100% охоплення вакцинацією працівників хоча б однією дозою вакцини проти COVID-19. Відповідно, повний курс вакцинації вони завершать найближчим часом і зможуть працювати навіть при впровадженні червоного рівня епіднебезпеки", - сказав Ляшко.

Він нагадав також, що МОЗ ініціюватиме відсторонення від роботи керівників тих закладів охорони здоров'я, де підробляють свідоцтва про проведення вакцинації.

Читайте також: МОЗ: у лікарнях - майже 18,5 тисячі пацієнтів з COVID-19 або підозрою

"Ми офіційно направлятимемо подання до власників закладів охорони здоров'я, де працюють ці лікарі, з проханням відсторонити керівника цього закладу на час проведення слідства до встановлення причетності самих керівників до діянь їхніх підлеглих. Керівники також мають нести персональну відповідальність за те, що відбувається в їх лікарнях. У разі повторного порушення МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії закладу охорони здоров'я і розірвання контракту між закладом та НСЗУ", - сказав Ляшко.

Як повідомлялося, у жовтні карантинній зоні школи та виші можуть працювати у звичайному режимі, якщо щонайменше 80% працівників матимуть жовті або зелені COVID-сертифікати, тобто будуть вакциновані однією або двома дозами.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-