МЗС закликає світ долучитися до вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру

МЗС закликає світ долучитися до вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України закликає міжнародних партнерів долучитися до комеморативних заходів для вшанування пам'яті загиблих у Бабиному Яру і зусиль з відновлення та утвердження історичної правди і справедливості.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у коментарі МЗС до 80-х роковин трагедії у Бабиному Яру.

"29 вересня – скорботна і глибоко символічна дата в історії України. Цього та наступного дня 80 років тому нацисти стратили у Бабиному Яру майже 34 тисячі українських євреїв.

Конвеєр смерті у Бабиному Яру не зупинявся аж до визволення Києва від окупантів. Він забрав життя понад 100 тисяч українців, євреїв, ромів та людей інших національностей. Урочище Києва перетворилося на один із епіцентрів Голокосту в Східній Європі. Загалом у роки Другої світової війни нацисти вбили щонайменше півтора мільйона українських євреїв – чверть усіх жертв Голокосту на території Європи", - зазначають у МЗС.

Читайте також: У всіх школах сьогодні - Національний урок пам’яті до роковин трагедії в Бабиному Яру

Як ідеться в коментарі, "за радянських часів трагедію Бабиного Яру замовчували, оминали, намагалися стерти з народної пам’яті. Незалежна Українська держава у взаємодії зі світовою єврейською спільнотою та міжнародними партнерами відновлює історичну справедливість – роковини трагедії Бабиного Яру традиційно відзначаються в нашій країні на державному рівні".

29-30 вересня в Україні відбудуться комеморативні заходи для вшанування пам'яті загиблих у Бабиному Яру.

6 жовтня на території урочища відбудуться жалобні заходи за участю світових лідерів, представників міжнародних організацій, впливових єврейських громадських об’єднань, свідків Голокосту, українців, які рятували євреїв від смерті під час нацистської окупації та Праведників народів світу з інших країн.

Читайте також: НБУ вводить в обіг дві монети до роковин трагедії у Бабиному Яру

"Вшановуючи світлу пам'ять багатомільйонних жертв Голокосту, закликаємо міжнародних партнерів долучитися до комеморативних заходів у Бабиному Яру і зусиль з відновлення та утвердження історичної правди і справедливості. Віримо, що саме міжнародна солідарність, об’єднання в ім’я збереження і утвердження загальнолюдських цінностей, запобігання дискримінації за будь-якою ознакою стануть надійними гарантіями того, що подібні трагедії людства більше ніколи не повторяться", - наголошують у МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні День пам’яті жертв Бабиного Яру – одного з найжахливіших символів Голокосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-