В Україні заблокували онлайн-обмінник, який працював через платіжні системи РФ

В Україні заблокували онлайн-обмінник, який працював через платіжні системи РФ

Фото
Укрінформ
Кіберфахівці Служби безпеки України в Луганській області заблокували роботу підпільного онлайн-обмінника, який проводив транзакції з допомогою заборонених в Україні російських платіжних систем.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила пресслужба 3-го Управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

«Оперативники спецслужби встановили, що на початку поточного року організував надання послуг онлайн-обміну електронних коштів мешканець Сєверодонецька. На вебресурсі він забезпечував проведення фінансових операцій з російською платіжною системою WebMoney Transfer, стосовно якої рішенням РНБО України введено обмежувальні санкції», - йдеться в повідомленні.

Через електронні платіжні системи організатор оборудки допомагав клієнтам уникати податкового моніторингу при здійсненні фінансових операцій. Анонімні платежі здійснювались також із суб’єктами на території країни-агресора.

Сервісом користувалися кілька десятків постійних клієнтів. Задокументовано, що лише для деяких із них за перше півріччя цього року нелегальний обмінник встиг «перерахувати» сотні тисяч гривень.

Читайте також: СБУ заблокувала у Києві криптообмінники, через які фінансували провокації до Дня Незалежності

Під час обшуку в організатора протиправної схеми правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку зі встановленим програмним устаткуванням WebMoney Transfer та Яндекс-гроші, гаджети із доказами здійснення незаконних валютних операцій і банківські картки, що використовувались у протиправній діяльності.

Перевіряється можлива причетність клієнтів нелегальної структури до фінансування тероризму.

Заходи з викриття протиправної діяльності проводилися спільно з підрозділом протидії кіберзлочинам Національної поліції України в Луганській області під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Фото: @ssu.sievierodonetsk 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-