ДПСУ спростовує фейк про «звільнення прикордонників» через відмову від вакцинації

ДПСУ спростовує фейк про «звільнення прикордонників» через відмову від вакцинації

Укрінформ
Інформація, поширена деякими ЗМІ, про те, що невакцинованих від коронавірусу прикордонників можуть звільнити з роботи, є фейковою.

Про це сказав у коментарі кореспонденту Укрінформу речник ДПСУ Андрій Демченко.

"Інформація про те, що невакцинованих прикордонників можуть звільнити з роботи, не відповідає дійсності", - сказав він.

Усі військовослужбовці проходять службу та звільняються з лав відомства відповідно до вимог Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" та Положення про проходження громадянами України військової служби в Державній прикордонній службі України, і будь-яких норм чи вимог щодо вакцинації там не передбачено, уточнив Демченко.

За його словами, вакцинація прикордонників триває від березня. Проводиться постійне інформування про важливість профілактичного щеплення. Власним прикладом необхідність вакцинації, аби долати пандемію, першим продемонстрував керівник відомства.

На даний час у відомстві вакциновано 69% особового складу, і вакцинація прикордонників триває щодня, сказав Демченко. "При цьому наголошу, щеплення проводять медичні бригади МОЗ та МВС. Також відомством забезпечується дотримання заходів безпеки щодо запобігання поширення серед особового складу коронавірусної інфекції", - зазначив речник ДПСУ.

Читайте також: Вакцинація в Україні: з часу введення «жовтої» зони перших доз побільшало на 25%

За його словами, відбувається постійне проведення температурного скринінгу особового складу перед початком роботи, проведення дезінфекції у службових зонах, використання особовим складом індивідуальних засобів захисту органів дихання та шкіри, забезпечується тестування на наявність коронавірусу. "Керівниками органів Держприкордонслужби до особового складу доводиться інформація про стан охоплення вакцинацією, щоб підлеглі бачили, що в цьому немає нічого страшного. Прикордонники свідомо проходять щеплення від небезпечної хвороби, бо це в першу чергу і їхня безпека, адже щодня контактують з великою кількістю людей", - підкреслив Демченко.

Раніше деякі ресурси повідомили, що прикордонників нібито звільняють за відмову вакцинуватися.

Фото: dpsu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-