Зеленський затвердив Національну стратегію розвитку громадянського суспільства

Зеленський затвердив Національну стратегію розвитку громадянського суспільства

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський затвердив Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021 – 2026 роки.

Відповідний указ №487/2021 опубліковано на сайті глави держави, повідомляє Укрінформ.

“Затвердити Національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021 – 2026 роки”, - ідеться в указі.

Зазначається, що документ прийнято “з метою створення сприятливих умов для розвитку в суспільстві громадської ініціативи та самоорганізації, формування та діяльності інститутів громадянського суспільства, налагодження партнерської взаємодії між ними та органами державної влади, органами місцевого самоврядування”.

Уряду доручено забезпечити розроблення та затвердження трирічних планів заходів з реалізації Стратегії й підготовку та оприлюднення щоквартальних та щорічних звітів про їх виконання.

Читайте також: Україна може бути прикладом потужного громадянського суспільства — Тейлор

Окрім того, Кабінет Міністрів має опрацювати питання створення ефективних механізмів фінансової підтримки реалізації Стратегії. А також визначити механізми для належної координації та моніторингу її  реалізації, зокрема вивчити можливість створення координаційного органу із залученням на паритетних засадах представників органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства, міжнародних організацій, наукових установ, експертів. 

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-